Fostul presedinte, Traian Basescu, isi va anunta, in cursul zilei de vineri, intr-o conferinta de presa, inscrierea in Partidul Miscarea Populara, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate fostului presedinte. Potrivit acestora, fostul presedinte va vorbi despre prioritatile si pozitionarea partidului pe scena politica. Intrarea fostului presedinte in PMP are loc intr-un context agitat pentru Traian Basescu. Acesta se confrunta cu o serie de probleme in justitie si cu dezvaluiri despre o serie de intalniri controversate pe care le-ar fi avut recent.

Traian Basescu, la scoala de vara a PMPFoto: Facebook / Traian Basescu

Stire in curs de actualizare

Pe de alta parte, s-au intetit speculatiile pe tema unei posibile candidaturi la Primaria Capitalei.

Pe 1 octombrie, fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca nu spune nici nu, nici da unei candidaturi la Primaria Capitalei, precizand ca in politica nu faci intotdeauna ce vrei, ci si ce trebuie.

"Pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in PMP. Obiectivul meu este sa construiesc un partid nou, care sa nu fi fost implicat in compromisuri. De aceea sunt si reticent in a ma aseza in pozitia numarul unu", a afirmat, joi, la Adevarul Live, fostul presedinte Traian Basescu.

El a spus ca vrea sa transfere PMP intreaga sa experienta.

Intrebat daca ar fi o solutie buna sa candideze la Primaria Capitalei, asa cum a sugerat Elena Udrea, Traian Basescu a spus: "Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare ca cineva care a fost presedintele Romaniei mai intra intr-o competitie locala, dar in politica nu faci intotdeauna ce vrei, ci si ce trebuie".