Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, organizeaza miercuri o intalnire informala cu colegii din Biroul Permanent al Senatului, presedintii comisiilor si liderii grupurilor parlamentare, mai putin liberalii care au refuzat, la Snagov, deplasare care are un buget alocat de 6000 de lei. Tariceanu a declarat jurnalistilor ca vrea sa discute diferite probleme, cum ar fi lipsa de credibilitate a parlamentului ca institutie, deciziile Curtii Constitutionale sau tema refugiatilor. El considera ca un "loc izolat" precum Snagov are avantajul ca oamenii nu vor simti "presiunea timpului" asa ca nu vor pleca dupa jumatate de ora si se vor concentra mai bine.

"Banii nu-i platim pentru deplasare si nici pentru ca o facem in alta parte. Bugetul aprobat e un buget maximal, in functie de cati participanti sunt, atatia bani se vor cheltui" a explicat seful Senatului, citat de Agerpres.

"Cand eram prim-ministru organizam periodic, cu ministri, intalniri de lucru. Intalnirile de lucru nu erau sedinte de guvern, erau mic dejun de lucru, pranz de lucru. Acelasi lucru l-am propus si colegilor mei din Biroul permanent si nu numai, liderilor grupurilor parlamentare si presedintilor de comisii sa facem o intalnire informala in care sa vedem care sunt problemele cu care ne confruntam.

Avem o problema de perceptie legata de Parlament, de lipsa de credibilitate a Parlamentului, avem o problema care ar trebui transpusa in practica prin modificarea Regulamentului Senatului, prin aducerea lui la zi tinand cont de anumite decizii ale Curtii Constitutionale, care sunt cele mai bune cai pentru a face aceste lucruri, cum debirocratizam activitatea Bp al Senatului si cum facem sa discutam mai mult subiecte politice, cum redam Senatului functia esentiala de dezbatere pe care o are orice Camera a Parlamentului.

Nu am vazut in parlament o dezbatere serioasa pe tema rufugiatilor care au ajuns in Romania.

Toate aceste chestiuni cred ca ar trebui sa fie discutate intr-un cadru de dialog informal, nu in cadrul unei sedinte in care luam hotarari. Pana sa luam hotararile trebuie sa ne consultam. Este rolul meu sa-i adun pe toti, sa stam la masa si sa discutam.

Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este ca am aflat ca grupul PNL, in inteligenta lui nemasurata, nelimitata, a luat hotararea sa nu participe si pe mine, lucrul acesta pe mine personal, ma mahneste" a explicat Tariceanu jurnalistilor.

Intrebat de ce este nevoie ca aceasta intalnire sa aiba loc tocmai in Snagov, si nu la Palatul Parlamentului unde exista sali, Tariceanu a vorbit despre beneficiile unui "loc mai izolat". "De aici, dupa jumatate de ora, fiecare se va trezi ca are treaba. Nu e o chestiune pe care am descoperit-o eu. Intr-un loc mai izolat lumea poate sa se concentreze pe aceste subiecte fara sa existe presiunea timpului. Le-am propus colegilor undeva cat mai aproape de Bucuresti sa stam sa putem face acest lucru intr-un cadru linistit fara presiunea timpului si unde fiecare sa fie obligat la o reflectie profunda asupra temelor despre care am vorbit" a spus presedintele Senatului.