Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat, marti, ca liberalii nu pot contesta in acest moment numirea lui Ilie Sarbu la Curtea de Conturi deoarece nu au motive, in conditiile in care niciunul dintre juristii consultati nu a oferit un raspuns pozitiv in acest sens, informeaza Agerpres.

"Am cautat si cautam argumente de neconstitutionalitate. Pana in acest moment, toti juristii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de raspuns pozitiv. In consecinta, in acest moment, nu putem contesta, ca nu avem motive si numai ca sa ne aflam in treaba nu o facem", a explicat Nicolaescu, la finalul sedintei comisiei de unificare a PNL.

Liberalii inca analizeaza daca exista motive de neconstitutionalitate pentru numirile senatorului PSD, Ilie Sarbu, in functia de consilier la Curtea de Conturi si a Gabrielei Boca ca membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat martea trecuta pentru HotNews.ro Eugen Nicolaescu, liderul de grup PNL.

'Pe hotararile Parlamentului nu exista termen de decadere, deci o contestare se poate face oricand, dar nu vrem sa facem o contestare pana cand nu avem garantia ca sunt intrunite conditii ca, atunci cand va ajunge o asemenea sesizare, Curtea sa ne dea un raspuns afirmativ. Daca noi suntem convinsi ca nu sunt semne de neconstitutionalitate, nu vom face o asemenea contestatie, iar daca vom lua decizia sa facem o contestatie, aceasta va fi publica, spunea acum o saptamana liderul PNL.

Numirea senatorului PSD, Ilie Sarbu, in functia de consilier la Curtea de Conturi s-a facut cu nerespectarea conditiilor legale, au declarat specialisti in drept consultati de HotNews.ro. Potrivit acestora, Sarbu nu indeplineste conditia de vechime de minim zece ani in specialitatea studiilor absolvite, economice sau juridice. Potrivit CV-ului de pe site-ul Senatului, Sarbu a absolvit in 1998 Universitatea Craiova, licenta Stiinte economice, specialitatea management, insa nu acumulat experienta ceruta de lege in aceasta specializare. Din 2000 incoace, Sarbu a ocupat exclusiv functii politice: ministru in cabinetul Nastase, senator.