​Deputatul PNL Ludovic Orban a fost propus de copresedintele Alina Gorghiu pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, loc ramas vacant dupa demisia lui Dan Motreanu, trimis in judecata, potrivit unor surse parlamentare.

Ludovic OrbanFoto: HotNews.ro

Propunerea a fost facuta marti in sedinta Comisiei de unificare PNL, Gorghiu anuntand ca propunerea a fost facuta ca urmare a consultarii cu Vasile Blaga, celalalt copresedinte. Decizia va fi luata de grupul parlamentar, iar apoi trebuie sa fie transmisa Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Amintim ca Orban a pierdut competitia interna din partid la inceputul sesiunii parlamentare pentru functia de lider de grup al deputatilor liberali, functie pe care o ocupase in sesiunea precedenta, la doar un vot diferenta, in fata lui Eugen Nicolaescu.

Dan Motreanu a demisionat din aceasta functie incepand cu data de 1 octombrie. "Pe biroul meu se afla de ieri demisia lui Dan Motreanu. Vedeti undeva demisia lui Victor Ponta?", afirmase co-presedintele PNL Alina Gorghiu in discursul tinut in Parlament in sedinta de plen in care se dezbatea motiunea de cenzura a PNL impotriva Guvernului Ponta.

Motreanu a fost trimis in judecata, luni, de procurorii DNA, intr-un dosar privind mita pentru finantarea campaniei electorale.