Comisia juridica a Camerei a decis ca deputatul Constantin Adascalitei sa isi pastreze mandatul. ANI ceruse incetarea de drept a mandatului pe motiv de incompatibilitate

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 6 octombrie 2015, 13:30 Actualitate | Politic

Deputatul Constantin Adascalitei
Foto: Camera Deputatilor
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis marti ca deputatul PSD Constantin Adascalitei nu isi va pierde mandatul dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a solicitat incetarea mandatului de drept a acestuia pentru incompatibilitate, informeaza Agerpres.

"Ca urmare a analizarii cadrului legal s-au format urmatoarele concluzii: daca domnul Adascalitei Constantin s-ar afla in stare de incompatibilitate detinand functia de deputat si alta functie incompatibila cu functia de deputat i-ar inceta mandatul conform Constitutiei. Din actele depuse la dosar reiese ca domnul Adascalitei nu se afla in stare de incompatibilitate in prezent si nu s-a aflat in stare de incompatibilitate intre functia de deputat si o alta functie incompatibila cu cea de deputat. Pe cale de consecinta, domnului Adascalitei nu ii poate inceta mandatul de deputat pentru incompatibilitate", a spus vicepresedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor Ciprian Nica. 

El a adaugat ca din actele depuse la comisie reiese ca Adascalitei a fost declarat de ANI incompatibil pe vremea cand a detinut functia de consilier judetean, fiind simultan asociat la o societate comerciala care a incheiat un contract de prestari servicii cu Consiliul Judetean Iasi. 

"Potrivit raportului ANI, domnul Adascalitei are interdictie de a mai ocupa aceeasi functie timp de trei ani. Chiar daca sintagma aceeasi functie s-ar interpreta ca ar avea interdictie la toate functiile, inclusiv cea de deputat, nu poate inceta mandatul pentru interdictie, deoarece exista un vid legislativ in sensul ca nu exista in Constitutie posibilitatea de incetare a mandatului de deputat pentru o interdictie si nu exista in Statutul parlamentarului sau in Regulament o procedura de incetare a mandatului in cazul interdictiei de a ocupa functia de deputat", a mai explicat Nica. 

Comisia juridica a decis cu 11 voturi "pentru" si 5 "impotriva" sa transmita Biroului permanent al Camerei punctul sau de vedere potrivit caruia deputatului Adascalitei Constantin nu ii poate inceta mandatul si a cerut conducerii Camerei sa inainteze o cerere catre ANI in care sa precizeze daca are cunostinta ca acesta se afla in stare de incompatibilitate in timpul mandatului de deputat. 

Agentia Nationala de Integritate a solicitat, luni, Camerei Deputatilor sa constate incetarea de drept a mandatului lui Constantin Adascalitei
[P] PayPoint Romania intra pe segmentul incasarii taxelor si impozitelor locale prin parteneriatul incheiat cu Directia Fiscala Locala a Municipiului Sibiu

PayPoint Romania, principalul operator de plati in numerar si incarcare electronica prin puncte de retail, anunta acordul de colaborare semnat cu Directia Fiscala Locala Sibiu, ce permite incasarea taxelor si impozitelor locale prin reteaua punctelor de plata PayPoint. Acesta este primul parteneriat incheiat intre operatorul de plati si o directie fiscala locala pentru incasarea sumelor datorate bugetelor locale de catre persoane fizice si juridice.

1208 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri