Autorizatia de construire pentru extinderea cimitirelor ar putea sa nu mai fie necesara (proiect de lege)

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 4 octombrie 2015, 12:19 Actualitate | Politic

Autorizatia de construire pentru extinderea cimitirelor cu suprafete de teren limitrofe ar putea sa nu mai fie necesara, potrivit unui proiect de lege depus pentru dezbatere la Senat, la inceputul acestei saptamani, de catre sapte parlamentari, majoritatea PSD, informeaza Mediafax.

Proiectul de modificare a Legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare prevede ca "nu este necesara obtinerea autorizatiei de construire pentru extinderea cimitirelor cu suprafete de teren limitrofe, pentru executarea insemnelor, a bordurilor sau a imprejmuirilor locurilor de inhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrari de arta plastica din cimitir".

Initiatorii arata in expunerea de motive a proiectului de lege ca persoanele juridice care au in posesie cimitire din Romania se confrunta, in acest moment, cu o situatie deosebit de delicata, generata de imposibilitatea gasirii unor solutii de extindere a cimitirelor din localitate, "in absenta unui sprijin nemijlocit".

In Romania, cimitirele se afla in proprietatea publica a statului, a cultelor religioase legal recunoscute sau a unitatilor locale de cult/biserici, in cazul cimitirelor confesionale, in proprietatea operatorilor economici, asociatiilor si fundatiilor, cat si in proprietatea unui alt stat, cu respectarea tratatelor la care Romania este parte.

In zona rurala, care cuprinde aproximativ 13.000 de sate, cimitirele sunt preponderent in proprietatea administratiilor publice locale.

Proiectul este initiat de mai multi parlamentari, intre care senatorul Octavian-Liviu Bumbu (UNPR), deputatul Ionel Arsene (PSD), deputatul Ioan Dirzu (PSD), deputatul Vlad Marcoci (PSD), deputatul Ion Melinte (PSD), deputatul Ioan Munteanu (PSD) si deputatul independent Sorin Teju.

Propunerea de modificare a Legii 102/2014 ar urma sa fie dezbatuta, intr-o prima etapa, in comisiile de specialitate ale Senatului, apoi in plenul acestei Camere. Forul legislativ decizional este Camera Deputatilor.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

662 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  O alta aberatie (Duminică, 4 octombrie 2015, 13:28)

  mi [anonim]

  Nu stiu ce interese au Psd-isti dar de exemplu lor le-ar conveni sa aiba o casa si sa se construiasca un cimitir in jurul casei lor?

  Inteleg o autostrada, o cale ferata trebuie sa treaca pe un anumit traseu, nu pot sa aiba curbe si devieri ne-necesare. Dar un cimitir de ce ar trebui pus exact in mijlocul localitatii si nu la margine? Sau vor sa foloseasca legea pentru a se juca mai usor la nivel local cu valoarea pamantului? Ca altfel nu inteleg ce-i deranjeaza atat niste autorizatii absolut normale


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri