Autorizatia de construire pentru extinderea cimitirelor ar putea sa nu mai fie necesara (proiect de lege)

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 4 octombrie 2015, 12:19 Actualitate | Politic

Autorizatia de construire pentru extinderea cimitirelor cu suprafete de teren limitrofe ar putea sa nu mai fie necesara, potrivit unui proiect de lege depus pentru dezbatere la Senat, la inceputul acestei saptamani, de catre sapte parlamentari, majoritatea PSD, informeaza Mediafax.

Proiectul de modificare a Legii 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare prevede ca "nu este necesara obtinerea autorizatiei de construire pentru extinderea cimitirelor cu suprafete de teren limitrofe, pentru executarea insemnelor, a bordurilor sau a imprejmuirilor locurilor de inhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrari de arta plastica din cimitir".

Initiatorii arata in expunerea de motive a proiectului de lege ca persoanele juridice care au in posesie cimitire din Romania se confrunta, in acest moment, cu o situatie deosebit de delicata, generata de imposibilitatea gasirii unor solutii de extindere a cimitirelor din localitate, "in absenta unui sprijin nemijlocit".

In Romania, cimitirele se afla in proprietatea publica a statului, a cultelor religioase legal recunoscute sau a unitatilor locale de cult/biserici, in cazul cimitirelor confesionale, in proprietatea operatorilor economici, asociatiilor si fundatiilor, cat si in proprietatea unui alt stat, cu respectarea tratatelor la care Romania este parte.

In zona rurala, care cuprinde aproximativ 13.000 de sate, cimitirele sunt preponderent in proprietatea administratiilor publice locale.

Proiectul este initiat de mai multi parlamentari, intre care senatorul Octavian-Liviu Bumbu (UNPR), deputatul Ionel Arsene (PSD), deputatul Ioan Dirzu (PSD), deputatul Vlad Marcoci (PSD), deputatul Ion Melinte (PSD), deputatul Ioan Munteanu (PSD) si deputatul independent Sorin Teju.

Propunerea de modificare a Legii 102/2014 ar urma sa fie dezbatuta, intr-o prima etapa, in comisiile de specialitate ale Senatului, apoi in plenul acestei Camere. Forul legislativ decizional este Camera Deputatilor.
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

640 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    O alta aberatie (Duminică, 4 octombrie 2015, 13:28)

    mi [anonim]

    Nu stiu ce interese au Psd-isti dar de exemplu lor le-ar conveni sa aiba o casa si sa se construiasca un cimitir in jurul casei lor?

    Inteleg o autostrada, o cale ferata trebuie sa treaca pe un anumit traseu, nu pot sa aiba curbe si devieri ne-necesare. Dar un cimitir de ce ar trebui pus exact in mijlocul localitatii si nu la margine? Sau vor sa foloseasca legea pentru a se juca mai usor la nivel local cu valoarea pamantului? Ca altfel nu inteleg ce-i deranjeaza atat niste autorizatii absolut normale


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă