Partidul Social Democrat trebuie sa isi clarifice doctrina si ideologia, a declarat, sambata, la Conferinta Judeteana a PSD Iasi, presedintele interimar al formatiunii, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Eu insist sa ne lamurim si sa intelegem ca suntem partid de stanga, stanga noua, cu principiile care guverneaza stanga, cu principiile pe care se bazeaza stanga, nu sa avem tot timpul abordari neclare. (....) Pe noi ne intereseaza sa stim exact cum suntem si lumea sa stie: 'da, PSD-ul este asa, PSD-ul face dezvoltare, PSD-ul este partidul constructiei, partidul comunicarii, partidul viitorului'. Ceilalti, daca vor, trebuie sa arate si ei cum vor sa construiasca aceasta tara, nu sa fie haraiala permanenta si razboi politic permanent", a spus Liviu Dragnea.

El a aratat, totodata, ca este nevoie de un plan de dezvoltare a tarii pe urmatorii 20-30 de ani.

"Il putem face. E obligatoriu sa-l facem. Orice tara normala care e dezvoltata asa a lucrat si asa lucreaza. Reforma statului, reforma profunda a sistemului de pensii - nu se face sa luam categorii si categorii sa le dam pensii speciale. Asa nu ajungem nicaieri. Un sistem de salarizare corect, un Cod administrativ care sa-i ajute pe primari sa administreze, sa gestioneze, sa gospodareasca si sa dezvolte comunitatile, nu sa stea cu frica in san ca, daca nu au inteles bine un articol dintr-o lege, din sutele de legi, vine cineva si iti bate la usa. Sa discutam cu tarie despre nevoia de regionalizare. Este prea multa putere la Bucuresti. Un ghem de putere prea strans, prea multi bani, prea multa decizie acolo", a sustinut Liviu Dragnea.