Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, la Conferinta judeteana a PSD Cluj, ca doreste sa faca echipa in conducerea partidului cu Valeriu Zgonea, care ar urma sa devina astfel presedinte executiv al partidului. Dragnea a facut si un apel catre Vasile Dancu, prezent la conferinta, sa revina alaturi de partid.

Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea si Victor PontaFoto: Agerpres

"Astazi, pe langa alte mesaje pe care le-am transmis, am vrut sa fac o solicitare publica domnului Vasile Dancu sa revina alaturi de partid, sa fie mai activ in a sprijini partidul. Sper sa accepte lucrul acesta, pentru ca social-democratia are nevoie de Vasile Dancu. De asemenea, am vrut sa anunt astazi ca imi doresc sa fac echipa cu Valeriu Zgonea in conducerea partidului", a declarat Liviu Dragnea la Conferinta judeteana de alegeri a PSD, unde a participat alaturi de Zgonea, citeaza Agerpres.

El a mai spus ca are foarte multa incredere in noua echipa a PSD care va fi aleasa la congresul partidului.

"Cred foarte mult ca aceasta echipa, impreuna cu alti colegi pe care ii vom avea alaturi dupa alegerea in congres, o sa ne ajute sa ducem la capat noul proiect politic al PSD, pentru noul ciclu politic care incepe in 2016", a completat presedintele interimar al PSD.

UPDATE Ce a spus Dragnea despre Victor Ponta

"Domnul Ponta are destul sprijin politic si forta interioara sa guverneze, are un sprijin serios din partea coalitiei si din partea PSD si conduce un guvern cu rezultate bune pentru societate si pentru economie si pentru cetatenii din aceasta tara. Este principalul motiv pentru care politic, PSD si celelalte partide din coalitie l-au sustinut si-l sustin in continuare", a precizat Dragnea, dupa Conferinta Judeteana a PSD Cluj, transmite Agerpres.

Intrebat de jurnalisti ce ar urma sa faca Victor Ponta dupa ce-si va incheia mandatul de premier: "Victor Ponta este un tanar politician si are viitorul in fata. Dupa ce nu va mai fi prim-ministru, probabil - pana la urma va fi decizia dumnealui - vrea sa ia o oarecare pauza in politica si sa faca altceva, ca sa aiba de unde sa revina. Asa cred".

Zgonea a declarat ca va fi o onoare sa fie presedinte executiv al PSD daca va fi ales la Congres.

"Este si un imbold la munca pentru o generatie care a demonstrat ca a ramas acasa sa construiasca o Romanie asa cum ne dorim cu totii, o Romanie europeana, pentru noi toti", a spus Zgonea la randul sau, citat de Mediafax.

Pentru functia de presedinte al PSD Cluj candideaza actualul lider, Remus Lapusan.

Dragnea este candidat unic la alegerile interne pentru functia de presedinte al partidului la scrutinul din 11 octombrie, urmand ca la Congresul PSD din 18 octombrie sa se aleaga conducerea formata din presedinte executin si vicepresedinti. Zgonea a evitat pana in prezent sa anunte ca va candida pentru functia de presedinte executiv, in tandem cu Dragnea.

Sociolgul Vasile Dancu a declarat joi pentru stiripesurse.ro, intrebat despre posibila sa numire ca premier in cazul in care Victor Ponta ar fi schimbat, ca aceste informatii "sunt stiintifico-fantastice, mai mult fantastice".