Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a declarat marti, in contextul in care motiunea de cenzura initiata de PNL a fost respinsa, ca este raspunderea PSD si a coalitiei de la guvernare cat mai prelungesc criza din tara, transmite Agerpres.

Dan MihalacheFoto: Agerpres

'Din punctul nostru de vedere, Opozitia si-a exercitat dreptul constitutional de a depune o motiune de cenzura in aceasta sesiune. Din acest moment, cel putin pentru aceasta sesiune, este raspunderea PSD si a coalitiei de guvernare de a decide cat mai prelungeste aceasta criza pe care de la distanta o percep mai bine in ce priveste consecintele ei asupra imaginii Romaniei. Este raspunderea PSD si a coalitiei in momentul de fata', a spus Mihalache cu privire la respingerea motiunii de cenzura.

El a sustinut ca Administratia Prezidentiala colaboreaza cu Guvernul, conform Constitutiei si legii.

'Colaboram in parametrii Constitutiei si legii, dar exista o evidenta problema pe care doar PSD se face ca nu o vede', a afirmat Dan Mihalache.

Intrebat cu privire la declaratiile premierului Victor Ponta care a sustinut ca relatiile pe care le are cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, nu functioneaza asa cum trebuie si asa cum si-ar dori, Mihalache a raspuns: 'Este foarte greu de colaborat cu un prim-ministru trimis in judecata'.

Consilierul prezidential Dan Mihalache face parte din delegatia care il insoteste pe presedintele Klaus Iohannis in vizita pe care o efectueaza in SUA, cu ocazia summitului ONU.

Motiunea de cenzura 'Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!', initiata de liberali, a fost respinsa marti in sedinta de plen a Parlamentului.