Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca a luat o decizie "extrema" si ca de luni parlamentarii liberali vor intra in greva japoneza, in semn de protest fata de situatia privind adoptarea legii votului prin corespondenta, potrivit Agerpres.

Alina Gorghiu a precizat ca la intoarcerea in tara a presedintelui Klaus Iohannis, aflat intr-o vizita in Statele Unite, ar trebui sa fie programata o noua runda de consultari.

''Vreau sa insist, pentru ca e o nedreptate sa fim bagati in aceeasi oala cu PSD, dar cred ca la intoarcerea presedintelui in tara, fiind pe ultima suta de metri in care putem adopta aceasta lege, a votului prin corespondenta, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 avand aceasta modalitate alternativa de vot, va trebui sa aiba loc o ultima runda runda de consultari. Nu-i sugerez presedintelui ce sa faca, dar eu as simti aceasta nevoie, ca lider de partid politic care a epuizat foarte multe etape pentru a onora obligatia fata de diaspora, pe care PSD-ul o detesta. Astazi am luat inca o decizie, as putea sa spun chiar extrema din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O sa avem de luni greva japoneza a parlamentarilor, mergem la munca dar vom critica povestea cu votul prin corespondenta pe toate canalele', a spus Gorghiu.

Legea votului prin corespondenta are ca data limita inceputul lunii noiembrie pentru a putea fi aplicata la alegerile de anul viitor.