Premierul Victor Ponta a scris, marti dimineata, inaintea votului la motiunea de cenzura, pe pagina sa de Facebook, ca "Eu am incercat sa-mi fac munca de prim-ministru cat mai bine, iar rezultatele se vad. In 2015, dupa 9 luni suntem pe plus si s-ar putea sa nu avem deloc deficit. Din 2012 mergem in sus cu cresterea economica, iar investitorii vin in Romania pentru ca am redus TVA si avem costuri mici."

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul ministru adauga ca "Este important sa pastram competitivitatea, iar banii sa se duca in economie. Salariul mediu si pensiile au crescut, vor creste si salariile medicilor si ale profesorilor!"

Motiunea de cenzura a PNL impotriva guvernului Ponta este dezbatuta si supusa la vot marti, de la ora 10.00, in plenul Parlamentului. Daca motiunea e votata de jumatate plus unul dintre parlamentari, guvernul Ponta ar fi demis. Dar calculele arata ca PNL are sanse mici sa-si treaca motiunea, dat fiind ca a reusit sa atraga doar UDMR, PSRO (partidul lui Mircea Geoana) si cativa parlamentari neafiliati. PSD si UNPR au anuntat ca nu vor vota, parlamentarii puterii urmand sa stea in banci, fara sa-si extercite dreptul la vot (fapt care va elimina riscul de tradare).