Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, isi lanseaza duminica, la Alexandria, candidatura la sefia partidului, fiind in acest moment sustinut de cel putin 26 de filiale, si avandu-l contracandidat doar pe senatorul Daniel Savu, dupa retragerile lui Robert Negoita si Serban Nicolae, informeaza Mediafax. Liviu Dragnea va participa, duminica, de la ora 11:00, la Conferinta Extraordinara a Organizatiei Judetene Teleorman, in cadrul sedintei urmand sa isi anunte oficial intrarea in cursa pentru sefia PSD.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"As putea spune ca nu se mai pune problema <>, ci se pune problema <> (voi face anuntul - n.r.). Duminica, la Conferinta Judeteana de la Teleorman, voi face anuntul. Cred ca acest anunt trebuie facut in organizatia din care am facut parte si din care fac parte si din care voi face parte intotdeauna si in judetul pe care il iubesc foarte mult", a spus Dragnea, miercuri.

Dupa aceasta declaratie, 19 organizatii judetene ale PSD au anuntat oficial, prin comunicate de presa, ca il sustin pe Liviu Dragnea la sefia partidului, in urma unor decizii luate in forurile locale de conducere. Este vorba despre Salaj, Hunedoara, Buzau, Arges, Bihor, Olt, Sibiu, Gorj, Galati, Alba, Constanta, Maramures, Satu Mare, Suceava, Calarasi, Bacau, Caras-Severin, Arad siTimis.

Mai mult, alte sase organizatii au adoptat, la randul lor, decizii de sustinere pentru Liviu Dragnea, liderii locali anuntand, pe diverse canale ca recomandarea lor pentru membrii PSD este sa il voteze pe actualul lider interimar al partidului. Acestea sunt Mehedinti, Dambovita, Braila, Giurgiu, Vaslui si Dolj.

Liviu Dragnea trebuie sa obtina si sprijinul oficial al organizatiei din care face parte, PSD Teleorman, potrivit statutului partidului. Liviu Dragnea este presedintele PSD Teleorman, iar organizatia ii va acorda, oficial, sprijinul duminica.

Astfel, in total, presedintele interimar al PSD este sustinut, in acest moment, de 26 de organizatii.

Mai mult, si trei filiale de Sector ale PSD si-au anuntat sprijinul pentru Dragnea: PSD Sector 1, PSD Sector 5 si PSD Sector 6, insa, potrivit statutului, acestei filiale nu au drept de vot, fiind luata in calcul doar Organizatia Municipala PSD Bucuresti, al carui lider este Robert Negoita. Dupa retragerea acestuia din cursa pentru sefia partidului, primarul Sectorului 3 a anuntat ca il va sustine pe Liviu Dragnea, insa o decizie formala nu a fost inca luata in forurile de conducere.

Liviu Dragnea are, in acest moment, un singur contracandidat ramas in cursa: senatorul Daniel Savu. Acesta a reusit sa obtina sprijinul organizatiei din care face parte, PSD Prahova, insa nicio alta filiala nu si-a mai anuntat sustinerea pentru acesta. Potrivit statutului, Savu ar mai avea nevoie de sprijinul a alte 4 organizatii pentru a putea candida. Data limita pentru depunerea candidaturilor in PSD este 29 septembrie.

Presedintele interimar al PSD a declarat, joi, ca singurul candidat "serios" pana in acest moment este Daniel Savu, care a facut eforturi pentru a primi sprjinul filialelor. "Eu am vazut un singur coleg care si-a luat in serios anuntul de candidatura, domnul Daniel Savu, si chiar il apreciez, care a trimis mail-uri sau scrisori la toate organizatiile judetene, spunandu-le ca vrea sa candideze si intrebandu-i daca ii acorda sustinere", a spus Dragnea.

Reactia acestuia vine dupa ce Robert Negoita si Serban Nicolae si-au retras candidaturile.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, anuntase marti ca va candida la sefia partidului, spre surprinderea liderilor PSD. Acesta a venit neanuntat la sediul partidului si a sustinut o conferinta de presa in care isi anunta intentia, desi, cu doua saptamani in urma, declarase ca il sprijina pe Liviu Dragnea. Doar doua zile mai tarziu, insa, Negoita si-a retras candidatura, declarandu-si din nou sustinerea pentru Dragnea. "Astazi, colegul meu Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PSD. In aceste conditii, imi retrag intentia de a candida pentru aceasta functie", spune Negoita, intr-o scurta inregistrare video postata pe contul sau de Facebook. "Fac parte din echipa Liviu Dragnea si il sustin impreuna cu PSD Bucuresti in acest demers", a adaugat el.