Un proiect de lege initiat de Liviu Dragnea prevede amenzi de pana la 60.000 de lei pentru "defaimare sociala"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:00 Actualitate | Politic


Liviu Dragnea
Foto: AGERPRES
Presedintele interimar al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a depus la Senat un proiect de lege ce prevede ca defaimarea sociala sa fie sanctionata cu amenda de la 1000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2000 la 60.000 lei, daca vizeaza un grup social, informeaza Mediafax.

Potrivit proiectului de lege depus de social-democratul Liviu Dragnea, prin defaimarea sociala se intelege fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane "care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SISA".

Initiativa legislativa vizeaza infiintarea unui departament special in cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dar si obligatia ca radioul si televiziunea publica sa includa programe de promovare a tolerantei, profesorii sa urmeze cursuri pe aceasta tema, iar unitatile de invatamant sa adopte un "plan anual pentru implementarea actiunilor privind combaterea discriminarii".

Legea privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, depusa la Senat de presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, prevede ca defaimarea sociala constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 30.000, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2000 la 60.000 lei, daca vizeaza un grup social.

Persoana care se considera vizata de defaimarea sociala poate formula, in fata instantei de judecata, o cerere pentru acordarea de despagubiri si restabilirea situatiei anterioare defaimarii sau anularea situatiei create prin discriminare, in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei sau "de la data la care persoana interesata putea sa ia cunostinta de savarsirea ei", arata initiativa legislativa.

In fata instantei, persoana care se considera vizata de defaimare sociala are obligatia de a dovedi existenta unor fapte care permit a se presupune existenta unei defaimari sociale directe sau indrecte, putand sa invoce orice mijloc de proba, inclusiv inregistrari audio si video sau date statistice.

Initiatorul arata in expunerea de motive ca "propunerea legislativa are drept scop crearea unor mecanisme de promovare a valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferentele de grup", fiind vizate trei domenii in care se pot dezvolta aceste mecanisme de promovare: educatia, mass-media si activitatea functionarilor din administratia publica locala si centrala.

Initiativa legislativa prevede ca Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuzune sa includa in grila de programe emisiuni pentru promovarea tolerantei fata de diferentele de grup, ce vor reprezenta minim 1% din totalul timpului de emisie, al fiecarui post de televiziune sau de radio pe care il au in administrare.

Liviu Dragnea propune, in proiectul de lege depus la Senat, ca masterul didactic pentru formarea initiala in vederea ocuparii functiilor didactice din invatamantul preuniversitar sa cuprinda cel putin un curs obligatoriu privind principiile pentru promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup prin activittea educationala si regulile de solutionare a cazurilor de discriminare, iar fisa de evaluare a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar sa includa cel putin un criteriu de performanta privind promovarea demnitatii umane si a tolerantei in activitatea didactica.

De asemenea, programa de examen pentru cadrele didactice titulare ar urma sa includa, daca legea va fi adoptata, insusirea cunostintelor despre legislatia privind combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup.

Unitatile de invatamant vor fi obligate sa adopte un plan anual pentru implementarea actiunilor privind combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, iar manualele scolare si materialele didactice aprobate de MECS vor urma sa fie avizate in prealabil de Departamnetul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei, a carui infiintare este prevazuta in proiectul de lege depus la Senat

Inspectoratele scolare judetene si Insepctoratul Scolar al Municipiului Bucuresti vor organiza anual pentru cadrele didactice cel putin un curs in domeniul drepturilor omnului si promovarii tolerantei fata de diferentele de rup.

Documentul citat, mai prevede ca Guvernul Romaniei sa prezinte cel putin o data pe an o analiza a stadiului implementarii masurilor privind promovarea drepturilor omului, demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup la nivelul administratiei publice.

Concursurile pentru ocuparea functiilor publice vacante vor include, de asemenea, evaluarea insusirii cunostintelor in domneiul legislatiei privind demnitatea umana, combaterea discriminarii, egalitatea de sanse si promovarea tolerantei fata de diferentele de grup, iar evaluarea performantelor individuale ale functionarilor publici, va contine, pe langa criteriile generale de performanta, cel putin un criteriu privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup.

Potrivit documentului citat Consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti vor si insarcinate anual cu elaborarea unui plan privind respectarea drepturilor omului, combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup si nivelul administratiei publice locale.

Initiativa legislativa vizeaza nu numai institutiile publice, asftel, orice angajator cu cel putin 50 de angajati va include in Regulamentul de organizare si functionare un set de reguli privind respectarea drepturilor omului, combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup.

In cadrul Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii se va infiinta Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei, condus de vicepresedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care va elabora si actualiza anual Ghidurile de bune practici pentru promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, pentru functionarii publici, mass-media, cadre didactice, va elabora si gestiona programele si instructajele specifice in domeniul drepturilor omului si tolerantei fata de diferentele de grup la nivelul personalului din administratia publica, Politie, Armata si structurile deconcentrate ale ministerelor si va constata si notifica institutiile publice cu atributii in domeniu care nu isi duc la indeplinire atributiile stabilite prin legea propusa.

In randul atributiilor Departamentului pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei se mai numara si acordarea de diplome si distinctii anuale institutiilor mass-media care s-au remarcat prin promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, precum si avizarea planurilor, proiectelor si politicilor publice propuse de alte autoritati publice in domeniul promovarii demnitatii umane si tolerantei fata de grup.

Cat priveste impactul asupra bugetului de stat a legii propuse, in expunerea de motive, Liviu Dragnea sustine ca finantarea Departamentului pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei pentru o perioada de 5 ani se ridica la 2.993.060, suma care include finantarea a 10 posturi in cadrul departamentului, chirie, cheltuieli cu mobilier, birotica si echipamente.

Potrivit initiativei legislative, "toleranta este garantata pentru orice grup social, in conditiile in care nu aduce atingere drepturilor si liberatilor fundamentale prevazute in Constitutia Romaniei".

Initiatorul precizeaza, insa, ca prevederea nu este aplicabila in cazul actiunilor care contravin legii, ordinii publice si bunelor moravuri, sprijina sau finanteaza terorismul, submineaza siguranta nationala, urmaresc sau incurajeaza segregarea sociala, pun in periocol caracterul unitar al statului roman, sanatatea publica sau incalca drepturile si libertatile celorlalte persoane care nu apartin grupului social.

Dragnea mai arata in expunerea de motive ca, "in cazul adoptarii propunerii legislative, Romania ar fi primul stat membru al UE care ar promova acest model proactiv pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si a valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferente dintre grupurile sociale".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10947 vizualizari

 • +37 (43 voturi)    
  Liviu Dragnea are legea lui. (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:18)

  vali47 [utilizator]

  Ce lege îi permite să depună proiecte e legi?Așa orice terchea-berchea depune o lege care să-i permită să fure și să fie sancționat cel care dezvăluie hoțiie.Așa văd propunerea lui Dragnea.
  • -21 (29 voturi)    
   foarte bine (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:07)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Cu banii stransi de la vizitatorii hotnews care il injura toata ziua pe Ponta o sa facem prima colonie pe Marte. GG Dragnea!!
   • +21 (27 voturi)    
    Corect (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 15:39)

    math_2 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Guvernul trebuie lasat sa lucreze. Daca am spune toti la gradinita, scoala, universitate, cooperative, fabrici si uzine, spitale, institute si multinationale dmineata la prima ora, cateva poezii si cantecele patriotice despre PSD mandria natiunii, altfel ar fi moralul si rezultatul muncii noastre. Va fi voie sa acuzi si sa denigrezi numai ticalosii tiranului adica pe Udrea, Boc, Blaga, PDL unit cu PNL, procurorii.... Antena3 nu se incadreaza in lege ei ne fac educatie si ne arata lumina. Vrem legi mai dure si halate albe gratuit, nelimitate.
    • -13 (15 voturi)    
     corect (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 18:59)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui math_2

     Poezii si laude. Doar justitia are voie sa acuze.
   • +15 (19 voturi)    
    Da .... foarte bine!!! (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 15:40)

    carcotel [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

    O sa vedem la anul daca e foarte bine pentru ai tai psd-isti colonele. Daca psd-ul pierde la anul alegerile sa vezi ce mucles o sa fie pe capul lor, Cum o sa deschida gura pe la televiziuni ca aia e oaie si cealalata balaie o sa li se arate cartonasul rosu si chitanta de amenda si apoi sa vezi jelanie mare ...
    De obicei cine sapa groapa pentru altul cam ajunge in ea.
    Asa ca go Dragnea!!!!
   • +17 (21 voturi)    
    Aproximare eronata (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 16:14)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Ai gresit cateva ordine de marime. Numai eu singur am sa aduc de mii de ori atingere "faimei" milioanelor de uslamisti nenorociti. Numai cu banii luati de la mine, veti putea creste ajutoarele sociale si pensiile de aproximativ o mie de ori. De mii de ori va voi defaima, cu tot sufletul plin de resentimente.

    Deja ma gandesc sa-mi vand bicicleta si schiurile.
    • -8 (12 voturi)    
     foarte bine faci (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 19:00)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

     Abia astept sa ma mut pe Marte pe banii tai.
     • +13 (15 voturi)    
      Drum bun si cale batuta! (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 20:27)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      La prima cursa de Marte, va cumpar la toti cei 7,4 milioane bilete la business class.
   • +13 (17 voturi)    
    Daca ataci un PSD-ist iei 30 mii amenda! (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 16:33)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Deci dacă zic ceva de rău despre unul din PSD, cum este Liviu Dragnea spre exemplu, imediat iau până la 30 mii lei amenda pe motiv ca l-am defăimat social, prin afirmațiile mele punându-l în inferioritate pe criteriul "apartenență politica" (vezi citatul)!

    Citat:
    "Presedintele interimar al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a depus la Senat un proiect de lege ce prevede ca defaimarea sociala sa fie sanctionata cu amenda de la 1000 la 30.000 lei, daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2000 la 60.000 lei, daca vizeaza un grup social, informeaza Mediafax.
    ...
    Potrivit proiectului de lege depus de social-democratul Liviu Dragnea, prin defaimarea sociala se intelege fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la o categorie de persoane "care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SISA"."
    • +9 (11 voturi)    
     grupul social (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:50)

     math_2 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     ...al oamenilor cu heliport in curte (daca locuiesti intr-un judet distrus unde partidul vamuieste tot si in consecinta - nu se intampla nimic, e un bonus) este foarte puternic, cred ca amenzile vor fi mai mari.
  • +20 (24 voturi)    
   De vazut (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:21)

   Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   carui grup social dintre cele mentionate ii apartine Dragnea si atunci ne vom da seama ce l-a determinat sa initieze o astfel de lege.
   • +9 (9 voturi)    
    Cand ai o nevasta (Duminică, 27 septembrie 2015, 7:25)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

    cu numele de Bombonica e clar pe cine apara legea lui Dragnea.
  • +7 (11 voturi)    
   CNCD (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:28)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Eu zic ca si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ar trebui desfiintat. Nu e nevoie de tribunale extra-judiciare, exista tribunale normale pentru cei ce se simt lezati.
  • +5 (5 voturi)    
   Altfel... (Duminică, 27 septembrie 2015, 13:55)

   CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   ramine el si parrtidul de hoti din care face parte cu "onoarea nereperata"!
   Sigur legea era la sertar dar acum ca s-a dus rudotel poate fi propusa....
  • +1 (1 vot)    
   Drac-ne-a luat dacă nu-l anihilăm pe dragnea (Joi, 2 februarie 2017, 9:50)

   FreakaThe-jmirghel [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   Drac-ne-a luat dacă nu-l anihilăm pe dragnea
 • +30 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:21)

  [anonim]

 • +22 (26 voturi)    
  Partid iubit... (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:35)

  fdaniel [utilizator]

  Flacara conducatoare, Lumina calauzitoare,
  lumina vie, a patriei mele mandrie,
  izvor de intelepciune si far calauzitor
  (trebuie sa gasesc Scanteia de prin 1955 sa ma inspir).

  OK, acum pot sa PRIMESC 60.000 lei, ca am inteles cum si in ce conditii trebuie sa PLATESC 60.000 lei

  :((
 • +29 (33 voturi)    
  Adica? (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:39)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ne amendeaza daca spunemca Dragnea e un puscarias, P$D e haita de hoti, corupti si complici, iar Ponta un plagiator sinistru si inculpat penal?
  • +18 (22 voturi)    
   pt ca-i spui infractor dovedit si condamnat (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:44)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   n-are cum sa nege realitatea. Asta a fost decizia judecatorului care are putere de lege.

   Insa mai mult ca sigur ca se vor gasi baieti cu simtul umorului, care-i vor face cadou site-uri dragute gen infractorul.org in care se vor dedica ...."ode" inflacaratului
  • +10 (14 voturi)    
   Va trebui sa incetezi cu aceste denigrari (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 15:42)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ..sau sa faci ca Volkswagen: sa ai niste dispozitive care sa iti ascunda IP-ul adresa, CNP, numarul de la masina, locul de munca, iaurtul preferat, abonamentul la gradina botanica....
 • +19 (23 voturi)    
  Cum va exploata mafia P$D aceasta idee? (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:42)

  emil bobu [utilizator]

  Sunt curios ce scenarii sunt posibile.
  • +11 (15 voturi)    
   Tocmai mi-am dat seama (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:25)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   ca legea s-ar putea folosi impotriva Antena 3, fiindca aia au defaimat zeci de oameni din cauza apartenentei lor politice.
   • +5 (5 voturi)    
    Latrina 3 este Secta ANTI bun simt (Duminică, 27 septembrie 2015, 12:37)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    dirijata de un raspopit si un Shpagasin
 • +21 (25 voturi)    
  deci daca spun ca Dragnea (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:43)

  __alex__ [utilizator]

  este un taran prost si hot din Teleorman, desi este adevarat, sunt bun de plata.

  De cand nu prea mai merge cu furatul, astia vor sa scoata bani dupa cei exasperati de P$D.
 • +24 (28 voturi)    
  Nu pot sa cred! (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 13:59)

  sieempi [anonim]

  Asemenea idee, venită și de la el!.. Permite abuzuri imense, sa nu mai vorbesc și de conflictul cu libera exprimare. (din categoria Ei pentru Ei)
 • +18 (22 voturi)    
  porpunerile mele (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 14:49)

  amelisa [utilizator]

  Dragnea, eu propun ca tu sa nu mai fii deputat ...si mai propun ca sa iti justifici averea acumulata si apoi mai vorbim de defaimare sociala si amenzi, ok?
  • +10 (10 voturi)    
   Dragnea nu-i deputat. (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 18:30)

   vali47 [utilizator] i-a raspuns lui amelisa

   Deci nici nu poate depune proiecte de legi.Lui Dragnea i sa urcat șefia la cap.
   • +1 (1 vot)    
    din pacate (Luni, 28 septembrie 2015, 8:02)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui vali47

    poate.
    orice cetatean al Romaniei poate inaita parlamentului propuneri legislative.
    singura solutie este cea propusa de pupinul psd-istilor, prezent si pe-aici, @ColonelTurcescu. sa "migreze" pe Marte.
 • +22 (26 voturi)    
  d-le Dragnea (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 15:05)

  soringusar [utilizator]

  Am crezut ca aveti mai mult discernamant decat d-l Ponta.
  Nu ati inteles nimic din condamnarea la 1 an cu suspendare.
  Dupa asemenea initiative , nu pot decat sa sper, ca la recurs veti lua mai mult si cu executare , ca sa reflectati in liniste la magariile facute.
 • +14 (20 voturi)    
  Asta e cu dedicatie pentru (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 15:16)

  Mad [anonim]

  nationalitatile care vor inlocui romanii adica arabii si tiganii. Exprimarea va fii libera daca e conforma cu politica dusa de stat. Si cand te gandesti ca nationalitatile protejate prin lege dispretuiesc statul care le ocroteste prin discriminare pozitiva si au tendinte de anarhism
  • -9 (15 voturi)    
   Foarte bine! (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 15:44)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui Mad

   De ce vrei sa discriminezi niste oameni amarati ? Iti place sa le pui etichete si le atribui denumiri din regnul animal ?
   Vei plati pentru ca nu stii sa te porti frumos cu minoritatile.
   Trebuie sa inveti sa fii linistit si primitor, nu xenofob si rau cu cei napastuiti.
   Daca nu esti in stare de fapte bune poate ca meriti sa pierzi tara si sa o ia altii.
   • +4 (8 voturi)    
    Bre (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 17:50)

    jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    Voi vreti sa fac un molotov si sa plec cu el in Orientul Mijlociu?
 • +7 (9 voturi)    
  inca o lege ptr interese obscure de grup (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 18:19)

  leo nicolaina [anonim]

  Daca luam si sensul invechit ptr defaimare,Dragnea si toti parlamentarii sa plateasca primii amenda maxima,ptr desconsiderarea vointei romanilor exprimata la referendumul din 2009.
 • +4 (10 voturi)    
  A cui drona este Dragnea? (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 18:43)

  Eric L. [anonim]

  Ideile astea nu puteau sa iasa din capul unui fiu de militian semianalfabet. Proiectul asta de lege, corectitudine politica ( = neomarxism) de extrema puritate, proiect evident impus din afara tarii, e o tentativa de suprimare a libertatii de exprimare.

  Cine i-a bagat in buzunar proiectul asta de lege fiului de militian, domnilor de la SRI, SIE etc.? Cine il teleghideaza? De ce mai avem servicii secrete daca astfel de politruci pot fi teleghidati de foarte departe din afara Romaniei? Ce natie e asta care accepta sa fie calcata in picioare de straini si sa se poarte ca o turma de oi?

  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii trebuie desfiintat, nu sa i se dea noi puteri. La fel si CNA si o multime de alte organizatii parazitare.

  Daca legea asta se voteaza, va fi la fel ca pe vremea in care in Romania dictau Ana Pauker si Brucan. Tinerii ar fi bine sa se intereseze cum a fost atunci ca sa stie ce risca daca dorm in pantofi. Daca Romanii nu se razvratesc ACUM impotriva acestor ticalosi, miine va fi mult mai greu. Si iar se vor umple puscariile cu dusmani ai poporului.
  • +4 (4 voturi)    
   Treceti la reeducare! (Duminică, 27 septembrie 2015, 8:46)

   Omega M. [anonim] i-a raspuns lui Eric L.

   Pot sa-ti raspund cu precizie cine e in spatele lui Dragnea, fiindca am recunoscut sintagmele, ideile, formularile, ca si intregul plan din spatele acestui proiect de lege care se constituie in atacul cel mai criminal care s-a abatut asupra natiei romane de la Ceausescu incoace.

   Atacul vine din New York, via un "institut" din Bucuresti (proxy al organizatiei din NY), unde s-a si mesterit traducerea in romana, iar proiectul de lege i-a fost transmis lacheului Dragnea sa il duca la parlament. (Daca ma exprim mai "citet", nu trece de cenzura, dar cred ca se intelege.)

   Avind in vedere pe cine are in spate, Dragnea e in acest moment cel mai periculos om din Romania. E adevarat ca aceasta nulitatea absoluta nu e decit o simpla drona, dar tocmai in asta consta periculozitatea.

   Mi-e teama ca nu se va gasi nimeni sa opreasca ascensiunea șoferului din Teleorman, ajuns mare politruc peste noapte, si ca, in curind, va fi in fruntea bucatelor, iar teroarea corectitudinii politice, amintind de teroarea reeducarii abatuta de Mao peste China, se va instala pentru multe decenii - stingind luminile si vocile - in Romania.

   Vă va fi la fel de frica sa spuneti un banc la circiuma, sau chiar acasa, ca pe vremea dictaturii bolsevicilor.

   Vine teroarea, baieti, daca nu va ridicati in doua picioare!
 • +4 (6 voturi)    
  Pedeapasa cu moartea (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 20:08)

  Dana [anonim]

  Eu ca simplu cetatean si sper sa se adauge cei mai multi dintre cetatenii acestei tari scarbiti de atata miciuna si coruptie din partea politicienilor din toate partidele , propun pedeapsa cu moaartea pentru cine fura mai mult de 1oo Ron.
 • +10 (12 voturi)    
  Amenzi de 60.000 de lei? (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 21:15)

  Eric L. [anonim]

  Amenzi de 60.000 de lei pentru ca ai zis ceva ce unora nu le place? 60.000 de lei? Care e salariul mediu anual in Romania?

  Fiti siguri ca, IN PLUS, exact ca in U.S.A., cei care vor misca in front (de la profesori universitari si presedinti de mari companii la functionari marunti) vor fi umiliti si fortati de komisarii neomarxisti din presa sa-si ceara scuze PUBLIC, sa demisioneze sau vor fi dati afara pentru orice fleac perceput ca act de nesupunere fata de teroarea corectitudinii politice.

  Neocomunistii nu mai au nevoie sa isi arunce adversarii in puscarii si nici sa ii tortureze fizic pentru a instaura dictatura corectitudinii politice, asa cum faceau predecesorii lor in urma cu 60-70 de ani cind au instaurat dictatura comunista. E suficienta o amenda consistenta ca sa ii aduca in stare de faliment si cu asta, le-au inchis gurile si i-au scos din joc. In ziua de azi oamenii isi traiesc viata tremurind intre doua salarii, ingroziti ca urmatorul ar putea sa nu mai intre in cont. In doua-trei luni fara salariu (sau cu o amenda de 60.000 de lei de platit in 30 de zile) si fara posibilitatea sa-ti platesti ratele la banca, ai zburat din apartamentul care credeai ca e al tau.

  Cine va risca asa ceva?

  Cu decenii in urma, la navalirea in tara a teroristilor Anei Pauker, cind statul era minimal, oamenii nu depindeau de salarii platite de stat si aveau suficienta independeta financiara incit cu o amenda nu puteai sa le inchizi gura. Si nici din vreun job nu aveai cum sa-i dai afara. Azi, insa, cind majoritatea oamenilor sint sclavi ai unui salariu lunar si intreaga viata inglodati in datorii la banci, o amenda de 60.000 de lei poate ruina orice om care isi cistiga existenta dim munca cinstita.

  Cine ar risca asa ceva?
  • +6 (8 voturi)    
   Nothing more to add (Sâmbătă, 26 septembrie 2015, 22:38)

   LianBerthold1 [anonim] i-a raspuns lui Eric L.

   Cenzura comunistă? o mică copilărie pe lîngă ce se întîmplă acum.

   Oricine va critica de pildă colonizarea cu islamiști a României și-o va lua instantaneu peste bot, pentru că nu e posibil ca poporul să poată să-și exprima opinia adevărată.
 • +4 (4 voturi)    
  In pregatirea alegerilor, dragnea vrea sa (Duminică, 27 septembrie 2015, 10:46)

  deval [utilizator]

  sanctioneze/intimideze facebook-istii si sa-i mute in strada ?!
  1 Adica daca spun "jigodiile mafiote din parlament", ma amendeaza comisia pentru drepturile omului sau cea pentru drepturile animalelor ?!
  2 Dupa mine si daca spun "Psd-istii.." sunt deja santionabila, caci a devenit un adjectiv care poate fi tratat ca atentat la demnitatea umana !
  3 Cum stim ca psd-istii isi neaga radacinile ceausiste prin Dragnea (care stim ca discuta cu mortii) primesc acet proiect direct de la Stalin !!
  Aceasta afirmatie o fi un elogiu sau o defaimare, dle infractor dragnea ?
 • +5 (5 voturi)    
  ciocu mic penalule (Duminică, 27 septembrie 2015, 11:50)

  Ghini Ion cel Mare [anonim]

  scuipa odata vrabia aia din gura, penalule mustacios..si termina cu privirea aia de mafiot senior si viclean ca oricum doar in randul P$D-istilor hoti mai ai credibilitate...asta am zis ca sa-mi exprim parerea libera inainte sa fie votata inca o lege comunista...Pacat ca legile invechite si copiate din stanga/dreapta si facute mereu dupa interesul hotilor de rang inalt, permit cam tot (si ce nu permit oricum sunt incalcate), permit ca toti penalii ca vulpea din imagine sa se mai afiseze la TV, sa umple golul din capul prostimii cu abur apoi sa decida "soarta" tarii.
  • +5 (5 voturi)    
   viitorul Stalin by teleorman (Duminică, 27 septembrie 2015, 12:39)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ghini Ion cel Mare

   se nashte in aceste zile, un muzeu al ororilor sper sa il gazdioasca...la care 7,4 de fani sa il deplanga
 • +5 (5 voturi)    
  Dragneo, ai ajuns si tu socialist "de caviar" ? (Duminică, 27 septembrie 2015, 13:18)

  Susufler0 [utilizator]

  Pai bine ma, ai omis din legea asta a ta de rahat tocmai grupurile sociale de a caror existenta depinde supravietuirea partidului tau : asistatii sociali, somerii, pensionarii, intr-un cuvant, SARACII. STAREA SOCIALA, DRAGNEO, ai uitat-o Dragneo, starea sociala! In romanica de azi cei mai mereu pusi in inferioritate sunt votantii vostri Si ii puneti in inferioritate chiar voi socialistii imbuibati, socialistii "de caviar" cu pomenile voastre electorale pe care le aruncati din masini inainte de alegeri amaritilor de la orase si sate. Cuprinderea in lege a conceptului de "stare sociala" v-ar ajuta insa,paradoxal, chiar si pe voi, milionarilor Astfel daca, de exemplu, sarantocul tocmai calcat pe gat cu BMWul , ii striga smecherului de la volan :"M-ai omorat , bogatanule" si apoi isi permite luxul sa nu moara, bogatul, daca-i mai simtitor din fire si incepe sa se simta discriminat, in...pana lui, are ragaz 3 ani sa-l dea in judecata pe nemernic. Ei vezi, Dragneo ! Baga repede o comp letare la lege.
 • +3 (3 voturi)    
  concluzia (Duminică, 27 septembrie 2015, 16:09)

  lucik [anonim]

  ar fi urmatoarea: injurati baieti cat mai puteti ca in curand vor incepe progroamele. evreii saracii stiu ce-s alea!
  fascismul este in floare.
 • +6 (6 voturi)    
  ok (Duminică, 27 septembrie 2015, 17:06)

  Ana Armanca [utilizator]

  Înțeleg că țăranul care merge în fiecare duminică la biserică și i se vorbește despre Sodoma și Gomora dacă își va spune părerea despre actul sexual împotriva firii și practicanții lui, va fi amendat cu 60000 lei?!
  Toleranță înseamnă acceptare fără agresiune, nu lipsa oricărei păreri despre ceva. În ce vor să ne transforme politicienii ăștia?!
  Nu m-aș mira ca pe această incompetență și corupție generalizată a clasei politice să vină un partid extremist și să câștige alegerile.
 • +6 (6 voturi)    
  Ne mai lasi mai DraCnea ? (Duminică, 27 septembrie 2015, 17:10)

  sanlav [anonim]

  Un condamnat propune Legi in Romania...

  Haios dar...

  Rid si curcile bunicii mele.
 • +5 (5 voturi)    
  isi arata fata... (Duminică, 27 septembrie 2015, 21:05)

  constantin [anonim]

  ...pumnul in gura presei,asta inseamna amenda pentru "defaimare sociala"....inca o perdea de fum,marca PSD, pentru protejarea borfasilor romani!!!...Cat tupeu trebuie sa ai ca sa iesi in fata cu un proiect de acest fel,cu o zi-doua inainte de judecarea recursului tau la sentinta data de justitie pentru niste gainarii de la referendum...!
 • +2 (2 voturi)    
  a facut-o si p'asta (Duminică, 27 septembrie 2015, 22:16)

  care_va_sa_zica [utilizator]

  "defaimare sociala" nu inseamna nimic. E un ceva inventat pe genunchi cu fix ce inteles o sa-l aranjeze pe unu sau pe altul care vrea sa inchida gura presei si nu numai.

  Asemeni "interesului national".
  Asemeni "cuvantului Domnului".

  ///
 • 0 (0 voturi)    
  nu e corect (Luni, 28 septembrie 2015, 9:24)

  ionel [anonim]

  Prin grup social se intelege si un partid politic ?
  Cine plateste, contribuabilul ?
  Sa plateasca cel care a facut fapta sau afirmatia.
  La fel si in cazul deciziilor pe care romanii le castiga in instantele de judecata. De ce sa plateasca contribuabilii ? Sa plateasca instantele de judecata care au dat hotarari incorecte.
  Se pare ca au ramas partidele fara bani.
 • 0 (0 voturi)    
  reloaded (Vineri, 10 februarie 2017, 11:05)

  undeebunulsimt [utilizator]

  "...Romania ar fi primul stat membru al UE care ar promova acest model proactiv..." adica prima care reinventeaza/reinstaureaza dictatura
 • 0 (0 voturi)    
  /// (Miercuri, 1 martie 2017, 11:11)

  ff bine [anonim]

  Dupa asta, logic ar urma Legea lipsei de respect,
  care sa-i protejeze pe cei de tipul 'Noi vrem respect'
 • 0 (0 voturi)    
  Proiect de lege DICTATORIAL , o fi sungurul? (Joi, 22 martie 2018, 20:51)

  giulescu ctin [anonim]

  Nu este de comentat ,este te tot...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by