Copresedintele PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca opozitia nu are nicio sansa sa treaca motiunea de cenzura initiata impotriva Guvernului Ponta, care se voteaza marti.

Ioan OlteanFoto: Agerpres

"Vreti sa va spun dinainte rezultatul? Nu vi-l spun. Eu nu vreau sa ne imbatam cu apa rece. In general, nu m-am imbatat cu apa rece. Noi suntem realisti, suntem cu picioarele pe pamant si incercam sa prezentam cat mai corect pozitia noastra, cat mai motivat, sa-i sensibilizam pe cei care, in momentul acesta, sunt determinanti in ce priveste prezenta ca premier a lui Victor Ponta sau plecarea lui. Stim cu totii cine sunt. Eu, personal, cred ca nu avem nicio sansa, dar sa speram ca pana marti lucrurile mai pot fi schimbate", a spus Oltean, potrivit Agerpres.

La randul sau, cel de-al doilea copresedinte al PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha, este de parere ca cine nu voteaza martea viitoare motiunea de cenzura "se asociaza cu inculpatul Victor Viorel Ponta" si nu se gandeste la interesul national.

Dolha crede, insa, ca, in eventualitatea in care motiunea de cenzura va cadea la vot, Victor Ponta nu ar mai fi premier dupa Congresul PSD.

"Spuneti-mi daca, dupa Congres, PSD mai are vreun interes sa-l tina pe Victor Ponta premier. Cand spuneam ca e o piatra de gatul PSD si al Romaniei, chiar nu vorbeam in necunostinta de cauza. N-are niciun interes, dupa Congres, sa-l mai tina premier, sa fie foarte clar, pentru ca scad procente in fiecare zi", a sustinut deputatul liberal.

Pe de alta parte, deputatul Cezar Preda, copresedinte al PNL Buzau, a afirmat ca, desi social-democratii nu sustin motiunea, crede ca "vor fi si destule voturi de la PSD".

"Este cea mai simpla motiune de cenzura depusa in ultimii 25 de ani, era obligatoriu sa fie introdusa in momentul in care prim-ministrul a fost trimis in judecata, caci acesta este cel mai important ordonator de credite si nu poate coordona functia pe care o ocupa in conditiile in care este trimis in judecata pentru infractiuni care se pliaza peste atributiunile sale de serviciu", a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul Cezar Preda, citat de Agerpres.

Amintim ca PNL are nevoie, pe langa cele 176 voturi pe care le-ar putea da ei, de 100 alte voturi. UDMR a anuntat ca voteaza pentru, in timp ce UNPR, care face parte din coalitia de guvernare, a anuntat ca nu vor sprijini motiunea.

Cateva cifre:

Parlamentari liberali: 176

Parlamentari PSD: 197

Parlamentari UNPR: 63

Parlamentari ALDE: 37

Parlamentari UDMR: 25 - a anuntat deja ca o sustin

Parlamentari din grupul national democrat: 11 (doar la deputati)

Minoritati nationale: 17 (doar la deputati)

Neafiliati: 17 deputati + 6 senatori