Liliana Preoteasa a parasit functia de subsecretar de stat in Ministerul Educatiei, responsabil cu coordonarea evaluarilor nationale si a realizarii curriculumului scolar, pentru a ocupa pozitia de director al unui proiect de 200 milioane de Euro derulat in Romania de Banca Mondiala. "A fost o eliberare din functie la cererea mea, pentru a ocupa un post la care am luat concursul inca din august. Este vorba despre postul de director al proiectului ROSE, finantat de Banca Mondiala", a declarat pentru HotNews.ro Liliana Preoteasa.

Liliana PreoteasaFoto: Agerpres

Joi, 24 septembrie 2015, in Monitorul Oficial a fost publicata decizia premierului Victor Ponta de eliberare a Lilianei Preoteasa din functia de subsecretar de stat la Ministerul Educatiei.

Preoteasa a ocupat aceasta functie din aprilie 2014, fiind responsabila cu coordonarea evaluarilor nationale, precum si cu coordonarea realizarii curriculumului scolar. Anterior acestei pozitii, a fost director general al Directiei Generale Educatie si Invatare pe Tot Parcursul Vietii din cadrul Ministerului Educatiei, precum si director general al Directiei Invatamant Preuniversitar.

Liliana Preoteasa a declarat pentru HotNews.ro ca "a fost o eliberare din functie la cererea mea, pentru a ocupa un post la care am luat concursul inca din august. Este vorba despre postul de director al proiectului ROSE, finantat de Banca Mondiala".

Intrebata daca se va ocupa in continuare de elaborarea curriculumului scolar, Preoteasa a declarat ca "indirect, pentru ca in proiectul ROSE se vorbeste si despre elaborarea programelor scolare pentru liceu. Deci nu voi fi coordonator, ci indirect ma voi ocupa de curriculumul la nivel liceal".

Amintim ca Banca Mondiala a aprobat in martie 2015 un imprumut de 200 milioane de Euro pentru Romania Secondary Education Project (ROSE), care va fi implementat de Ministerul Educatiei in urmatorii 7 ani. Obiectivele sunt cresterea ratei de tranzitie de la liceu in universitati, reducerea abandonului universitar si se concentreaza pe scoli cu procent redus de promovare a Bacalaureatului. (Sursa)

Acest proiect vizeaza si revizuirea programelor scolare de la nivelul liceelor, perfectionarea profesorilor si revizuirea evaluarilor nationale din acest ciclu.

Citeste si: