Conducerea PNL Cluj a decis, joi seara, sa-i retraga sprijinul politic presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, informeaza Agerpres. Copresedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara, a declarat, joi, la incheierea sedintei Biroului Politic Judetean (BPJ) al PNL, ca Mihai Seplecan ar urma sa fie inlocuit din functia de presedinte.

"Am discutat in cadrul BPJ al PNL Cluj aspecte legate de activitatea partidului si a CJ Cluj. S-a aprobat, in sedinta, retragerea sprijinului politic presedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan, cu 59 de voturi pentru, 6 impotriva si o abtinere. A primit mandat de incredere consilierul judetean Marius Manzat ca sa preia functia de presedinte, iar Calin Tuluc pentru cea de vicepresedinte, in locul lui Horatiu Catarig, care a demisionat din functie. Motivele retragerii sprijinului politic au fost disfunctionalitati in conducerea CJ Cluj, neperformante, sunt probleme la drumuri, la aeroport, la care se adauga o lipsa de comunicare a lui Seplecan cu partidul", a mentionat Marius Nicoara.

El a mai spus ca, in urma retragerii sprijinului politic, Mihai Seplecan ar trebui sa demisioneze.

"Daca nu demisioneaza, procedural se intra pe articolele de lege. Consilierii judeteni au 35 de zile in care sa implementeze aceste decizii politice. Va fi o sedinta de CJ luna viitoare in care se va propune schimbarea din functie a lui Seplecan", a completat Marius Nicoara.

Pe 20 septembrie, senatorul Marius Nicoara, copresedinte al PNL Cluj, il acuza pe colegul sau de partid Mihai Seplecan de faptul ca, in calitate de presedinte al CJ Cluj, blocheaza proiectele judetului.

"Constat cu uimire ca dupa o suita de proiecte ratate (cel putin din punct de vedere al terrmenelor si al costurilor): Centrul de Deseuri, Drumul Rachitele - Ic Ponor, RADPP, Clujana SA, SC Paza si Protectie, TETAROM IV, Cluj Arena, Consiliul Judetean Cluj, fara nici o justificare, blocheaza si dezvoltarea aeroportului. Conform Master Planului General de Transport al Romaniei, Aeroportul International 'Avram Iancu' Cluj este obligat ca pana in anul 2025 sa se conecteze la calea ferata. Cu toate acestea, conducerea Consiliului Judetean prin presedintele institutiei prezinta prefectului judetului Cluj informarea nr. 12608 / 13.07.2015 in care concluzioneaza nepromovarea proiectului de intermodalitate", a declarat, atunci, Marius Nicoara.

Criticile lui Marius Nicoara veneau dupa ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tise, vicepresedinte al PNL, a cerut demisia "de urgenta" din functie a aceluiasi presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).

"In cateva luni de cand Seplecan detine functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj a demonstrat o crasa incompetenta. S-a ocupat de delatiuni ordinare, plangeri penale, amenintari cu lumea interlopa, combinatii si jocuri politice marunte. Nu s-a ocupat de problemele acute ale judetului pe care le-a blocat si sabotat permanent. Nerealizarea pana azi a depozitului temporar de deseuri este responsabilitatea exclusiva a lui Seplecan. Clujul este intr-un blocaj al gunoaielor de nepermis, intrucat interesul public a fost inlaturat in favoarea interesului privat al unei firme. (...) El trebuie sa demisioneze de urgenta", declara, atunci, Alin Tise.