Presedintele Klaus Iohannis va fi primit de vicepresedintele american Joe Biden la Casa Alba, intalnire ce va avea loc in marja deplasarii sefului statului la Adunarea Generala ONU de la New York, in perioada 24 - 29 septembrie. Anuntul a fost facut de Klaus Iohannis miercuri, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, inaintea plecarii la Consiliul European. Potrivit surselor HotNews.ro, vizita presedintelui Iohannis la Washington va dura putin, intalnirea cu Biden urmand sa fie foarte scurta.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Prezenta mea la New York imi va da ocazia sa am intilniri bilaterale cu mai multi sefi de state si voi comunica si continutul lor. Voi avea deosebita placere ca in marja deplasarii sa am o intilnire cu vicepresedintele Joe Biden la Casa Alba. Aceasta prima intilnire oficiala va fi fundamentata pe obiectivul intaririi parteneriatului strategic intre Romania si SUA", a anuntat Klaus Iohannis.

Administratia prezidentiala nu a comunicat inca programul oficial al vizitei si nu se cunosc oficial nici temele de discutie cu vicepresedintele Biden.

Potrivit surselor HotNews.ro, in plan economic, interesul americanilor se concentreaza in zona energiei, in special pe politica statului roman fata de nivelul redeventelor. "Va avea loc o intalnire cu oameni de afaceri americani. Vor fi cel putini 15 investitori importanti din SUA, iar acestia vor sa se asigure si ca lupta anticoruptie continua", au precizat pentru HotNews.ro surse diplomatice.

De asemenea, vor avea loc probabil si intalniri cu reprezentantii comunitatii romanesti din Statele Unite.