Premierul Victor Ponta a declarat ca este o veste buna faptul ca in Parlament va avea loc marti, 29 septembrie, motiunea de cenzura. "Avem si o veste foarte buna. Faptul ca marti e motiune de cenzura e o veste buna, inseamna ca in conformitate cu constitutia, anul acesta nu mai pot face alta motiune si ne vom putea apuca de treaba si sa pierdem mai putin timp cu politica inutila prin Parlament", a declarat premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta a fost initiata de PNL. In document, liberalii sustin ca prim-ministrul, fiind trimis in judecata, compromite o natiune intreaga si ca liderii UNPR si PSD, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, sunt 'complicii' acestuia daca il sustin in continuare, scrie Agerpres.

"Partidul National Liberal a decis sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga. In orice alta tara din UE, premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni", arata liberalii in motiunea de cenzura.

Ei subliniaza ca, prin sustinerea lui Victor Ponta de catre liderii coalitiei, imaginea Romaniei va fi distrusa iremediabil. Documentul va fi dezbatut si votat martea viitoare.