Klaus Iohannis si-a schimbat pozitia fata de refugiati: Acum spune ca Romania poate gestiona usor 4.837 de refugiati, in urma cu doua saptamani spunea ca Romania nu are capacitatea sa integreze mai mult de 1.785 de refugiati in societate

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:03 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Problema refugiatilor "poate fi gestionata usor de Romania", a declarat miercuri presedintele Klaus Iohannis inaintea plecarii la Consiliul European, referindu-se la cota obligatorie de refugiati impusa Romaniei prin votul din Consiliul JAI de ieri, de 4.837. Iohannis si-a schimbat pozitia fata de declaratia din 7 septembrie, cand spunea ca Romania nu are capacitatea sa integreze in societate mai mult de 1.785 de refugiati. Desi Consiliul JAI de ieri a votat cote obligatorii pentru fiecare tara din UE, Iohannis a insistat ca "pozitia Romaniei ramane in continuare una de participare voluntara. Nu cred ca aceste cote obligatorii reprezinta o solutie".

Iohannis a precizat ca "aceasta decizie de ieri a Consiliului JAI nu se va rediscuta azi in Consiliul European. Decizia a fost luata de Consiliul JAI, care e competent pe aceasta chestiune, si nu are nevoie de revotare sau validare in Consiliul European." Seful statului a mai spus ca "Numarul de refugiati nu e mare, si nu trebuie sa-i primim pe acesti refugiati in urmatoarele saptamani, cel mai probabil intr-un an."

Presedintele a spus ca este datoria Guvernului sa gestioneze refugiatii pe care Romania ii va primi ca urmare a deciziei luate ieri in Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI), unde tara noastra s-a impotrivit fara succes la vot cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeana. Alaturi de Romania au mai votat impotriva cotelor obligatorii Ungaria, Cehia si Slovacia.

Potrivit deciziei din Consiliul JAI, Romaniei i-au fost alocati 2.475 de refugiati, care se adauga celor 1.785 deja acceptati voluntar, ceea ce duce la un total 4.837 de refugiati. Alti 54.000 de refugiati urmeaza sa fie distribuiti conform aceleiasi formule dupa o propunere in acest sens facuta de Comisia Europeana si aprobata de Consiliul pentru Justitie si Afaceri Interne, ceea ce va duce probabil la un total final pentru Romania de 6.351 de refugiati.

Transcrierea integrala a declaratiei de presa a lui Klaus Iohannis (sursa: Administratia Prezidentiala):

Astazi ma voi referi la trei teme. Prima tema este Consiliul Extraordinar de la Bruxelles, la care voi participa in aceasta seara. A doua tema este Consiliul JAI, justitie si afaceri interne, de aseara. Si a treia tema este participarea mea si a delegatiei care ma insoteste la New York, la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite.

Legat de prima tema, astazi voi participa, incepand de la ora 18:00, la sedinta extraordinara si informala a Consiliului European. Presedintele Consiliului, domnul Tusk, a convocat aceasta intalnire pentru a discuta chestiunea migratiei, chestiune de foarte mare actualitate pentru toata lumea. Se doreste discutarea modalitatilor de prevenire. Se doreste sa se discute cum pot fi ajutate tarile de unde vin refugiatii sau migrantii. Se doreste sa se discute ce se poate face pentru a ajuta refugiatii din taberele din Orientul Mijlociu pentru a preveni aceasta migratie spre Uniunea Europeana. Voi reitera, cu aceasta ocazie, pozitia Romaniei pentru mentinerea unui raport echilibrat intre solidaritate si responsabilitate, lucru pe care l-am spus si la celelalte intruniri ale Consiliului European.

A doua chestiune este legata de Consiliul JAI, care s-a incheiat aseara. Dupa cum cred ca toata lumea stie, intre timp, decizia Consiliului pentru relocarea intra-Uniunea Europeana a 120.000 de refugiati a fost adoptata. Conform acestei decizii, Romania ar urma sa primeasca in jur de 2.400 de persoane. Acestea se adauga la persoanele care ar trebui sa vina in Romania in urma participarii noastre voluntare, care a fost anuntata in cursul verii. Regretam, si eu regret, ca aceasta decizie, in loc sa fie luata prin consens, in baza unor negocieri si discutii, s-a luat prin vot majoritar. Eu nu cred ca impunerea cotelor obligatorii, impunerea printr-un vot majoritar, rezolva aceasta problema. Aceasta impartire matematica nu tine cont de o serie de factori foarte importanti.

Deja aseara, dupa ce s-a cunoscut acest rezultat, au inceput sa apara tot felul de opinii. Vreau sa subliniez ca Ministrul de Interne a participat acolo cu un mandat perfect. A avut mandatul Guvernului, conform legislatiei in vigoare, intarit de decizia CSAT. Aceste cote obligatorii au fost refuzate de Romania din capul locului. Inca din martie, de cand s-a pus prima data in discutie aceasta chestiune, am sustinut pozitia Romaniei de participare voluntara a statelor membre la aceasta actiune. Dupa cum stiti, Parlamentul a fost informat si pe calea normala, de catre consilierul pe afaceri europene, dar chiar si de mine, in alocutiunea pe care am avut-o acolo zilele trecute. Parlamentul nu da mandate pe aceste chestiuni.

Aceasta decizie care a fost luata ieri nu se va rediscuta astazi in Consiliul European. Decizia a fost luata de catre Consiliul JAI, care este competent pe aceasta chestiune, si nu are nevoie nici de o revotare in Consiliu, nici de o validare in Consiliu. Decizia este bun-luata. Inteleg ca sunt tari care doresc sa o conteste. Vom astepta rezultatul acestor contestari. Numarul de refugiati pe care ar urma sa ii primeasca Romania in realitate nu este mare, si nu trebuie sa ii primim pe acesti refugiati in urmatoarele saptamani. Este vorba de o perioada de cel putin un an de zile, mai probabil doi ani de zile, in care esalonat ar trebui sa ii primim pe acesti refugiati. Problema poate fi gestionata usor in Romania si cred ca este bine sa ne aratam solidaritatea cu celelalte state membre. Oricum, pozitia noastra ramane in continuare una de participare voluntara. Nu cred ca aceste cote obligatorii reprezinta o solutie pentru problema refugiatilor. Participarea voluntara, care, evident, tine cont de capacitatea fiecarui stat membru de a face fata unui anumit numar de refugiati.

Dupa incheierea Consiliului European din aceasta seara, voi pleca impreuna cu delegatia care ma insoteste la New York. Acolo vom participa la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite. ONU sarbatoreste in acest an 70 de ani de la infiintare, iar Romania marcheaza 60 de ani de cand a devenit membra ONU. Sunt bucuros ca pot sa reprezint Romania cu aceasta ocazie.

In acest an, la Adunarea Generala participa un numar record de sefi de state. In afara de Adunarea Generala ONU au loc o serie intreaga de summit-uri importante, unde vor fi discutate chestiuni foarte importante de catre sefii de stat care participa acolo. Eu voi participa la mai multe summit-uri si voi participa, de asemenea, la intalnirea care va adopta agenda 2030 pentru dezvoltare durabila. Acesta este un angajament al sefilor de stat si de guvern si va reprezenta o decizie istorica privind un set de obiective universale pentru lumea in plina transformare in care traim. Voi participa, ca sa dau cateva exemple, la invitatia Presedintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Barack Obama, la summit-ul dedicat contracararii DAESH, Statul Islamic, voi participa la summit-ul pentru egalitatea de gen, co-organizat de presedintele Republicii Chineze si de Secretarul General ONU.

Prezenta mea la New York imi va da ocazia sa am intalniri bilaterale cu mai multi sefi de state si, in masura in care vom avea aceste intalniri, voi comunica si continutul acestor discutii.

Voi avea, de asemenea, deosebita placere ca in marja deplasarii in Statele Unite ale Americii sa am o intalnire cu Vicepresedintele Statelor Unite, domnul Biden, la Casa Alba. Aceasta prima intalnire oficiala va fi fundamentata pe obiectivul ferm al intaririi Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii. Daca aveti intrebari, poftiti!


Intrebari din partea reprezentantilor mass - media:


Jurnalist: Pentru ca ati spus ca votul de ieri nu mai poate fi schimbat si tara noastra va primi, impotriva vointei ei, mai multi refugiati, ce va incerca Romania, prin vocea dumneavoastra, sa obtina in plus la Consiliul de diseara? Ne mai dorim sa intram, in acest moment, in Spatiul Schengen sau veti incerca sa obtineti alocari bugetare in plus pentru problema refugiatilor? Multumesc.
Klaus Iohannis: Dosarul Schengen nu va fi conexat cu dosarul migratiei, fiindca sunt doua lucruri diferite si, in consecinta, este clar ca nu vom discuta aderarea Romaniei la Schengen cu aceasta ocazie. In ce priveste alocarile bugetare, da, daca primim refugiati, atunci din partea Uniunii Europene, Romania va primi pentru fiecare refugiat 6.000 de euro, suma care acopera cheltuielile ocazionate de administrarea acestui fenomen. Este, pe de alta parte, important de stiut, si vreau sa repet acest lucru, Romania nu este impotriva refugiatilor. Noi nu suntem impotriva primirii oricaror refugiati, noi am fost din capul locului de acord sa primim refugiati in limita resurselor noastre. Ceea ce nu ni s-a parut oportun si in continuare nu ni se pare oportun este calculul pe baza de cote obligatorii, calcul matematic care nu tine cont aproape deloc de realitatile din fiecare stat membru. Deci, recomandarea mea catre Guvern va fi sa gaseasca caile cele mai bune pentru a gestiona acest numar de refugiati care ar trebui sa vina in Romania si sunt convins ca se gasesc usor cai bune pentru gestionarea acestui fenomen.

Jurnalist: Cehia a anuntat ca va contesta la Curtea Europeana Justitie decizia privind cotele obligatorii. Si Romania face parte din cele patru state care au votat impotriva. Intentionam sa luam astfel de masuri, sa atacam la Curtea Europeana Justitie sau sa ridicam problema in Consiliul European?
Klaus Iohannis: Acum, cu siguranta, chiar daca nu este pe ordinea de zi, vor fi voci care vor dori sa isi exprime punctul de vedere in legatura cu ce s-a intamplat ieri. Si eu imi voi exprima nemultumirea legata de modul in care s-a procedat, in loc sa se gaseasca o solutie prin consens, s-a fortat un vot, lucru neobisnuit si, dupa parerea noastra, inoportun. Insa, in continuare, problema care se va pune acolo nu este de a rediscuta aceasta chestiune, care a fost inchisa formal aseara, ci este de a rediscuta si a discuta solutii mai profunde, solutii care vizeaza tarile de unde vin refugiatii, tarile unde sunt tabere de refugiati.

Jurnalist: As vrea sa va intreb daca ati luat in considerare sa ii permiteti Premierului Victor Ponta sa mearga sa mearga la acest Consiliu, tinand cont de o declaratie pe care o auzeam astazi de la Premier care spunea ca mergeti acolo degeaba, pentru ca, in general, premierii sunt cei care merg al aceste reuniuni, conform procedurilor de acolo.
Klaus Iohannis: Nu doresc sa comentez aceasta chestiune. Mi se pare o abordare deplasata din partea Primului-ministru, fundamental deplasata, ca sa ma exprim asa.

Jurnalist: Deja se vorbeste despre o asa-numita imigratie selectiva. Pe ce criterii, cum vor fi alesi refugiatii care vin in Romania, de exemplu, si cei care merg in Germania, pentru ca, nu este un secret, Germania, de exemplu, a spus ca vrea refugiati cu studii superioare, cu o slujba, mai usor de integrat?
Klaus Iohannis: Nu s-a discutat in niciun fel si in nicio circumstanta o selectie a refugiatilor, iar procedura, cum vor ajunge anumiti refugiati in anumite state membre, va trebui detaliata in continuare de catre cei care se vor ocupa de chestiune. Exista chiar o propunere care este posibil sa fie discutata in aceasta seara, sa se stabileasca un responsabil pentru intreaga procedura, insa pana in momentul de fata nu exista o procedura de selectie.

Jurnalist: Domnule Presedinte, spuneati ca in realitate numarul acesta de refugiati pe care ar urma sa il primeasca Romania nu este unul mare. Asta inseamna ca Romania va fi de acord cu acest numar stabilit dupa decizia luata ieri la Consiliul JAI? Pentru ca spuneati ca nu veti ataca, deocamdata.
Klaus Iohannis: Nu, asteptam clarificari si acest numar de refugiati poate usor sa fie gestionat de Romania. Trebuie sa fim foarte realisti in aceasta chestiune. Nu este suficient sa spun eu ca suntem solidari cu celelalte state membre. Trebuie sa ne exprimam practic aceasta solidaritate si cred ca este bine sa acceptam ideea ca aceasta solidaritate se exprima inclusiv primind refugiati, sigur intr-un numar pe care putem sa il gestionam. Nu ar ajuta pe nimeni sa vina in Romania un numar de refugiati care nu poate fi gestionat si nu vom avea situatii cum au fost in tarile vecine.

Jurnalist: Mergeti la Bruxelles, intr-un moment in care in tara este o perioada de framantari interne si opozitia pregateste o motiune de cenzura, din cauza problemelor cu legea pe care le are Premierul. V-as intreba ce asteptari aveti de la aceasta motiune de cenzura, in contextul in care, inca de cand ati fost ales presedinte, spuneati ca va doriti un guvern PNL, un guvern al dumneavoastra, dar si in conditiile in care matematica parlamentara arata ca nu se poate un astfel de guvern, decat daca si cei din coalitia de la putere vor vota pentru aceasta motiune de cenzura, lucru putin probabil sa se intample?
Klaus Iohannis: Avand in vedere ca sunt Presedintele Romaniei, nu sunt implicat deloc in motiunea de cenzura si nici in felul in care se negociaza intre partide, dar, sigur, ar fi un rezultat bun daca ar trece motiunea.

Jurnalist: Si, daca imi permiteti, spuneati saptamana trecuta: "Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si, cei care pot veni cu solutii, sa vina cu solutii". Vorbeati atunci de situatia Premierului. V-as intreba daca ati mai discutat de atunci cu domnia sa sau poate daca ati mai discutat si cu ceilalti reprezentanti ai coalitiei de la putere?
Klaus Iohannis: Nu am discutat aceste chestiuni. Astept ca cei care au in puterea lor sa schimbe aceasta situatie total nefericita pentru Romania sa o faca si la asta m-am referit cand am spus ca motiunea, trecerea motiunii ar fi un lucru bun. Nu fiindca as vrea neaparat sa subliniez ca sustin public o motiune a PNL-ului, ci datorita faptului ca aceasta motiune sau o astfel de motiune ar rezolva o problema foarte mare a Romaniei: faptul ca Romania are un Prim-ministru trimis in judecata. Suntem unici, in sensul negativ, cu un astfel de Prim-ministru.

Jurnalist: Saptamana trecuta spuneati aici ca marea problema a refugiatilor ar fi mai degraba integrarea lor in societate, nu neaparat cazarea lor. Cum va reusi acum Romania sa ii integreze, cand ne-am trezit cu o cota aproape tripla de refugiati?
Klaus Iohannis: Acum, cu "ne-am trezit" este un fel de a zice, noi am stiu cu totii, fiindca ne uitam la televizor, ca vorbim de mai multi refugiati, ba chiar vorbim de o criza grava a refugiatilor in tari care sunt foarte apropiate geografic de noi. Deci, nu ne-am trezit, noi am stiu ca sunt multi care vin. Si dintre acestia multi eu am considerat ca numarul care ar trebui sa fie primit de Romania nu este unul prea mare pentru administratia romaneasca. Si sunt in continuare de parere ca guvernul poate sa gaseasca caile cele mai bune nu doar pentru a-i primi, amprenta si inregistra, ci si pentru a face demersuri de integrare.

Jurnalist: Vorbeati saptamana trecuta de masuri alternative in cazul in care Consiliul JAI va aproba aceste cote. Si voiam sa va intreb: Romania are in vedere construirea de noi tabere pentru refugiati?
Klaus Iohannis: Asta este o chestiune la care va va putea raspunde, probabil, Guvernul, care se ocupa concret de aceste chestiuni. Insa nu va fi nevoie pentru acesti refugiati sa se construiasca foarte multe locuri suplimentare, fiindca refugiatii vin in aceste centre, sunt inregistrati si sunt trimisi in alta parte de acolo. Ei nu stau ani de zile in aceste centre. Si in acest fel locurile se elibereaza pe parcurs, vin altii si asa mai departe. Este un proces dinamic si cei care vor gestiona efectiv aceasta chestiune vor veni cu propuneri de extindere sau nu a centrelor de primire. Dupa parerea mea, problema nu este una complicata in acest moment.

Jurnalist: Dar spuneati ca este complicata. Era cel putin complicata pentru Romania pana de curand.
Klaus Iohannis: Principiul este complicat, fiindca noi am dorit sa participam voluntar, iar Uniunea Europeana, mai exact Comisia Europeana, a adus in discutie un mecanism care face intreaga problema foarte complexa, fiindca se pun in discutie principiile dupa care lucreaza Uniunea Europeana.

Jurnalist: Am dori sa ne comentati, va rog, acest conflict care a aparut intre Ungaria si Romania in privinta crizei refugiatilor, intentia Ungariei de a ridica un zid la granita. Si daca guvernul a gestionat bine acest schimb de replici intre oficialii roman si ungar. Multumesc mult.
Klaus Iohannis: Eu cred ca ar fi fost mult mai indicata o mai mare retinere, si de o parte si de cealalta. Nu consider ca prin acest fel de schimb de replici se rezolva ceva, ba dimpotriva, se complica relatiile dintre cele doua tari. Asa cum s-a desfasurat dialogul cred ca a fost in afara cadrului uzual diplomatic.

Jurnalist: Domnule Presedinte, exista o lege, 373 din 2013, privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in materia chestiunilor europene. Aceasta lege are o prevedere potrivit careia pentru mandatul la Consiliul European se cere aprobarea Parlamentului cu 10 zile inainte, daca retin corect. Ati spus totusi ca mandatul vicepremierului Oprea a fost perfect. De ce nu s-a cerut totusi si o aprobare a Parlamentului?
Klaus Iohannis: Ati citit perfect, dar nu ati citat perfect. Acel paragraf se refera la situatia in care participa Primul-ministru la Consiliul European, or, Primul-ministru nu participa si nu va participa, acest Prim-ministru nu va participa niciodata la Consiliul European.

Jurnalist: Domnule Presedinte, consilierul dumneavoastra, domnul Lazar Comanescu facea astazi intr-un interviu o declaratie. cel putin. nu stiu, dumneavoastra o veti calificati, spunea ca existenta inca sau mentinerea la putere a regimului Assad ar reprezenta o oportunitate care "trebuie exploatata". Este si pozitia Administratiei Prezidentiale si a dumneavoastra, cea exprimata de domnul consilier Comanescu?
Klaus Iohannis: L-am intrebat pe domnul Comanescu si fata de mine a spus ca el nu s-a exprimat asa, ca titlul din ziarul respectiv ar fi fost dat de redactie, si nu luat din textul spus de domnia sa. Aceste lucruri se pot verifica si am rugat departamentul meu de comunicare sa verifice daca este asa, fiindca pozitia oficiala reprezentata de mine nu este de sprijin pentru regimul care este inca la putere in Siria. Parerea noastra este ca problema siriana trebuie rezolvata prin negocieri politice si cu actualul Presedinte, si cu opozantii, si cu toti cei care au un interes legitim in Siria. Important, cel mai important lucru ar fi sa se gaseasca o cale spre dialog, o cale care termina acest razboi groaznic si care duce la un numar enorm de refugiati din Siria. Va multumesc. Va doresc o zi buna!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18093 vizualizari

 • +29 (33 voturi)    
  mda... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:18)

  liviu_ [utilizator]

  observatie "sa primim acesti refugiati intr-un an" ?!?! serios?! la cum ii invita vestul pe arabi intr-un an se mai adauga un 0
  • +9 (15 voturi)    
   Vorba lui Traian Basescu! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:15)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   "Iohannis poate sa ii ia pe toti imigrantii in cele 6 case ale sale!" Facute din meditatii, as mai adauga eu...:)
  • +2 (4 voturi)    
   O alta abordare (Miercuri, 23 septembrie 2015, 16:39)

   adro [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Tot ce ne mai ramane in acest moment e sa ne luptam pentru dreptul de a putea selectiona refugiatii care vor veni. Nu stiu daca s-a pus problema asta pana acum, e momentul sa vorbim si despre aceasta solutie. Daca nu s-a putut limita numarul de refugiati la cat am dorit noi, atunci sa putem macar sa ni-i alegem din grupul celor intrati deja in Europa, dupa criteriile noastre, pentru a evita pe cat posibil cazurile de extremism si conflict vis-a-vis de regulile democratice de convietuire.

   E nevoie de o testare individuala a refugiatilor care vor fi primiti, chiar daca asta inseamna costuri pentru statul roman. Altfel, riscam sa averm costuri mult mai mari pe viitor.

   Problema cea mai mare va fi sa convingem Consiliul European. Pana si un spital isi filtreaza pacientii sau ii trateaza in ordinea gravitatii problemelor, nu vad de ce sa nu aplicam acest concept la refugiati.
   • +4 (4 voturi)    
    nu ne obliga nimeni sa-i tinem (Miercuri, 23 septembrie 2015, 16:58)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui adro

    UE spune doar ca trebuie sa-i acceptam momentan pe refugiatii care cer azil, dar nu suntem obligati sa le acordam si drept de azil, cum nu suntem obligati nici sa le acordam azil pe termen nelimitat.
    Cea mai importanta regula privitoare la dreptul la azil pe care toti acesti refugiati sirieni o incalca este ca deja au tranzitat alte tari care nu erau in stare de razboi. Este un motiv suficient pentru a le refuza cererile de azil. Daca vin din Pakistan sau alte tari care momentan nu sunt in razboi, cererea de azil are si mai putine sanse sa fie acceptata. O data refuzati, ei nu mai pot depune cerere de azil in nici o tara din UE.
    Deci tot ce ne cere UE acum este sa "procesam" ~4500 de cereri de azil si ne mai da si bani sa-i tinem pe amaratii astia (amarati pt ca au ajuns in Romania..). Cati are Klaus de gand sa accepte pe termen lung, asta e alta poveste. Daca se misca repede, pot sa treaca pe la noi si 50.000.. nu inseamna ca vor ramane toti.
   • 0 (2 voturi)    
    nu (Miercuri, 23 septembrie 2015, 17:05)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui adro

    se poate, daca vrei asa ceva esti razizd si izlamofob, esti pasibil de pedeapsa, in cel mai bun caz vei fi demascat si infierat.
   • +1 (1 vot)    
    mult zgomot pentru nimic (Joi, 24 septembrie 2015, 12:49)

    gebeleizis2020 [utilizator] i-a raspuns lui adro

    presedintele nostru este foarte prost sfatuit de o adunatura de imbecili. premierul nostru pe langa latura lui umana penala mai are si o atitudine borfasa...
    dar pe noi asa putin ne priveste criza asta a refugiatilor. trebuia sa adoptam modelul poloniei, sa ne tinem gura si sa luptam pe sub masa sa obtinem avantaje.
    treaba e simpla, nici macar romanii nu-si doresc sa ramana in Ro (ma rog, mare parte). asa ca imigrantii astia vor fi adusi doar cu forta in Ro si intr-un termen de 1-2 ani vor pleca singurei la rude in germania
    vorba aia: mai bine sa taci si sa pari prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala
    puteam cere bani, ii cazam, le ofeream posibilitatea sa se integreze in minunata noastra tara si ei ar fi fugit cu prima ocazie
    4000 sau 6000 sau chiar 10000 de imigranti nu erau mare lucru, nu suntem cat Luxembourg.
    nu ma intelegeti gresit, sunt convins ca 80% nu sunt refugiati de razboi si sunt agresivi si periculosi. dar aia nu ar sta o zi in Ro, d-aia nici nu a trecut vreunul granita pe la noi
    am ratat si acum ocazia sa ne vedem interesul, doar datorita sfintei dobitocii
 • +37 (49 voturi)    
  nu mi se pare o atitudine corecta (Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:30)

  nicusor [anonim]

  nu suntem de acord, dar n-avem ce face, gata ne-am spalat pe maini de raspundere, ne obliga aia.
  Am votat si noi acolo de forma impotriva, ca populatia tarii nu e de acord cu invazia, si trebuia sa dam bine la presa, dar asta doar pt ca stiam care e raportul de forte in consiliu, pt ca stiam ca oricum se va vota pentru, cu sau fara noi.

  De ce nu aveti o pozitie ca cea a primului ministru al Slovaciei parca, care a spus ca indiferent de votul JAI, cat el e prim ministru nu se vor primi cote? Prea usor cedam intr-o chestiune de viata si de moarte.

  Uitam de ce Balcanii au fost tot timpul o sursa de conflicte, de razboaie? Din cauza musulmanilor din Albania, Kosovo, Bosnia.. Vreti sa extindem focarul si la Romania?
  • -19 (37 voturi)    
   adica sa fim gica contra la infinit? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:10)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui nicusor

   Traim intr-o uniune de state si anumite decizii se iau in comun si se respecta de catre toti. Acu, ca decizia s-a luat, ce-ar trebui sa facem, sa ne punem contra la infinit? Nu crezi ca pierderile ar fi mai mari? Miine mergem sa negociem pasuire la atragerea fondurilor europene, poimiine vom vrea din nou in schengen. Ce sens are sa ne comportam ca un copil razgiiat?

   Asha e cind faci parte dintr-o uniune de state, cite-odata mai faci si chestii care nu-ti convin, mai ales cind tu esti printre cei mai saraci.
   • +12 (14 voturi)    
    nu e chiar asa (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:35)

    jescu [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

    Ca sa tinem refugiati ar trebui sa facem "lagare"(sa-i tinem cu forta) pentru ca ei nu vor defapt sa vina in Romania. Merita sa compromitem din punct de vedere moral ? Daca ar veni de bunavoie, da...mai discutam.

    Cei mai bogati din UE care ne-au refuzat in nas accesul in Schengen ani de-a randul. Acum ne cer sa fim solidari cu ei, exact in aceeasi problema. Camioanele noastre stau la coada prin granitile Schengen, trec prin controale, in timp ce ale lor au libera circulatie. Adica transportatorii nostri pierd timp si bani, ai lor nu.
    • +3 (7 voturi)    
     ? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:54)

     calin [anonim] i-a raspuns lui jescu

     In primul rand UE nu e Schengen si nici invers. In Schengen exista state non-UE deci nu au legatura una cu alta.
     Referitor la vot Bogdan are dreptate. Suntem intr-o uniune de state (la fel ca si SUA) unde deciziile se iau cu majoritate de voturi si se respecta si de cei care au votat impotriva. Este exact ca si cu legile. Daca maine PSD cu majoritate in Parlament voteaza o lege pentru care PNL este impotriva, inseamna ca pentru PNL nu se va aplica legea sau cum? Daca nu ne convine in UE (cu bune si rele) putem sa iesim oricand. Per ansamblu eu cred ca suntem mai castigati in UE decat in afara UE cu sau fara imigranti... Imigrantilor trebuie sa li se explice ca daca au venit aici ori respecta legile ori la puscarie cu ei si gata. Violatori, criminali, hoti sunt in toate natiile, in unele mai multi in altele mai putini iar acestia trebuiesc separati de oamenii cinstiti...
     • +2 (2 voturi)    
      totusi (Miercuri, 23 septembrie 2015, 17:07)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui calin

      nici pnl nici psd nu sint state suverane.Din cite imi aduc aminte, ue este o uniune de state suverane. Iar astia nu sint doar hoti, violatori sau criminali, sint maimute islamice, cu tot ce inseamna asta.
      • 0 (0 voturi)    
       suverane si nu prea (Joi, 24 septembrie 2015, 8:31)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

       Cind esti intr-o uniune de state, oricit de suverane ar fi ele, trebuie sa respecte niste reguli stabilite in comun. Altfel, sunt libere sa iasa din uniune si sa-si recistige suveranitatea deplina. Dar... a pune eticheta de maimute islamice la toti musulmanii echivaleaza cu nazismul. Iar un popor care e etichetat ca popor de tigani doar pentru ca ai nostri concetateni bronzati au invadat europa, un astfel de popor zic, ar trebui sa fie mai rezervat cu etichete din astea pe criterii etnice. Sunt milioane de musulmani integrati bine-mersi in europa si doar citiva s-au comportat ca "maimute islamice"
       • 0 (0 voturi)    
        nu (Joi, 24 septembrie 2015, 11:48)

        baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        am prea vazut acele milioane de maimute islamice integrate, am vazut in schimb niste sute de mii neintegrate si neintegrabile si care mai si puiesc in nestire. Daca a vedea realitatea si a o numi inseamna a fi nazist, rasist, ''islamofob'', ce cuvint aberant, atunci eu asta sint. Iar tiganii sint verii lor buni, seamana cu ei pina la identitate, exceptind fanatismul.
    • 0 (0 voturi)    
     ce treaba are una cu alta??? (Joi, 24 septembrie 2015, 8:25)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

     A primi niste refugiati e un gest umanitar, a intra in schengen e o chestie tehnica si politica. A le lega ar fi ca si cum ai vedea un om lesinat pe strada si ai zice politistului ca il ajuti doar daca nu-ti da amenda ca n-ai centura... E pur si simplu josnic sa legi refugiatii de schengen...

     Cit despre tinutul cu forta, aici nu mai e problema noastra. Daca se considera refugiati, vor accepta sa stea unde sunt repartizati. Neavind cetatenie nu ar trebui sa poata intra in tari schengen. Acu, daca ajung in germania, e problema tarilor schengen....
   • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:09)

    [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

    • 0 (0 voturi)    
     oare de ce merge si asha? (Joi, 24 septembrie 2015, 11:16)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

     La nemti merge si asha pentru ca ei sunt sponsorii UE. In orice uniune de state totdeauna alea puternice si bogate vor face legea si alea mici si sarace o vor accepta. Dar aici e vorba de altceva: uniunea asta de state are o problema, si a decis cu majoritate covirsitoare cum sa o rezolve. Daca nu vrem sa respectam deciziile UE< nu avem decit sa iesim din club. Sunt suficienti politicieni care abia asteapta sa scape de UE dupa ce au vazut ca UE vine la pachet si cu DNA. Dar daca vrem in UE, atunci trebuie sa respectam deciziile luate in comun si atunci cind nu ne convin. Asha e in orice organizatie compusa din mai multe entitati.
   • +8 (8 voturi)    
    Daca maine (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:10)

    mopsu [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    merkelii si hollanzii declara razboi Iranului , ce faci draga domnule, am crezut ca UE este constituita pentru dezvoltare economica si aparare , nu pentru islamizare cum face o nebuna . Ma mir de democratii din Vest care tac, fara sa faca nimic...
    • -1 (3 voturi)    
     deocamdata e vorba de 6000 de refugiati (Joi, 24 septembrie 2015, 8:36)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

     Asta e departe de islamizarea natiunii de romini verzi si mindri. Cind or fi 100.000, mai vorbim. Pe ideea asta ar putea sa se plinga si vesticii de noi ca am dus la tiganizarea capitalelor europene.
     • +1 (1 vot)    
      Du-te in (Joi, 24 septembrie 2015, 10:16)

      mopsu [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

      Marsilia, muta-te -n zona islamizata, apoi vino in tara cu clipuri si explica-te. Cine naiba te crede ca 6000 nu vor fi 60000 si 600000 , garantezi, sau ai curajul sa te spanzuri in fata adevarului , adica peste 10 ani ?
      • -2 (2 voturi)    
       domn u mopsu (Joi, 24 septembrie 2015, 11:22)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

       6000 de oameni n--au cum face mai mult de 3000*10= 30.000 de copii, ca asha e sistemul reproducatorla om. Copii fac doar femeile si doar maxim 1 pe an, cu exceptia cazurilor cu gemeni, tripleti, etc care-s foarte rare. Asta ca sa nu mai spun ca nu vor fi 3000 de femei, ca mai sunt si copii printre refugiati. Deci 6 milioane pot fi doar daca ai ramas repetent la aritmetica de clasa a 4-a.

       Pe de alta parte, am intrat intr-o uniune de state care au niste reguli, inste valori, un mod de a se comporta. Si atit timp cit suntem in uniune, trebuie ssa respectam regulile casei. Stiu ca unora dintre romani respectarea regulilor reprezinta o blasfemie, da' in clubul asta in care am intrat, regulile se respecta. Nu ne place, putem sa iesim din ue si sa ne gbatem cu caramida-n piept ca suntem independenti si liberi, mindri ca suntem romani. Sa vedem cit ne tine.
   • +7 (7 voturi)    
    Alături de CEHIA, și SLOVACIA contestă în instanță (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:51)

    dion [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Slovacia va merge în instanță pentru a contesta cotele de refugiați aprobate de miniștri de Interne din Uniunea Europeană, a declarat miercuri premierul slovac Robert Fico, citat de Reuters.

    "Vom merge în două direcții: prima, vom depune o sesizare la curtea din Luxemburg... În al doilea rând, nu vom implementa decizia miniștrilor de interne", a declarat Fico presei.

    Imediat după Consiliul JAI, premierul slovac anunța: "Cât timp voi fi prim-ministru, cotele obligatorii nu vor fi implementate pe teritoriul slovac".
    • +1 (3 voturi)    
     si o fi bine? (Joi, 24 septembrie 2015, 8:39)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui dion

     O fi bine imbatsosarea asta a slovacilor pentru economie? O fi bine pentru investitori care tocmai au de ales o tara din europa de est unde sa mute o fabrica? Cind esti mic si cu probleme, o fi inteligest s-o faci pe gica contra la infinit? Ce crezi?
  • +18 (22 voturi)    
   Asta e o scuza folosita si de P$D in trecutul (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:14)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui nicusor

   recent, ca "ne-au zis aia de la CE" pentru a justifica o parte din infractiunile comise.

   Deasemenea, "mentinearea unui raport echilibrat intre solidaritate si responsabilitate" - nu stiam ca responsabilitatea e optionala.

   Dincolo de xenofobia justificata sau nu, toata povestea astea creeaza un precedent distructiv, in care "majoritatea calificata" din occident exporta imigranti pe care ei insisi i-au chemat incalcand legea europeana.

   Deci Merkel incalca legea, dar Romania ramane cu buza umflata.

   Kakaia demokratiya ?
  • +23 (25 voturi)    
   Minoritate de blocaj anulata (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:17)

   UE, fara frontiere [anonim] i-a raspuns lui nicusor

   Polonia a tradat, nu Romania, polonezii au fost niste carpe, nu romanii sau ungurii sau slovacii.

   Impreuna cu Polonia, tarile din Est aveau o minoritate de blocaj.

   Dar Polonia si-a facut micile ei calcule meschine si a trecut in tabara Germaniei, a inclinat decisiv balanta. Ca nu degeaba a primit cadou presedintia UE, i s-a reamintit probabil.

   Opozitia noastra a fost clara, inca din primavara si a fost consecventa, am respectat angajamentul de a vota contra cotelor.

   Dar e ca si in dreptul intern, odata ce ai o hotarare a Curtii Constitutionale sau a ICCJ, se aplica, nu se discuta.

   Vom vedea daca Cehia se tine de cuvant, vom analiza ce instrumente juridice mai avem la dispozitie.

   Dar Iohannis a spuns bine ca refugiatii nu vin maine, ci pe parcursul unui an, avem o perioada de pregatire la dispozitie.
   Iar UE ne va da bani pt fiecare, cate 6.000 euro.

   E esential sa fortam discutiile despre solutii de prevenire, de ingradire si control a migratiei catre Europa.
   • +5 (5 voturi)    
    cadoul (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:51)

    cikician [utilizator] i-a raspuns lui UE, fara frontiere

    "presedintia UE" nu se primeste cadou, este asigurata de toate tarile prin rotatie
   • +3 (3 voturi)    
    si ar mai fi ceva esential (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:58)

    giigi [utilizator] i-a raspuns lui UE, fara frontiere

    sa primim dreptul sa-i selectam, nu sa-i primim de-a gata. avem servicii destul de puternice pe zona araba, presupun ca se poate face o selectie astfel incat sa nu ne trezim noi cu cei mai dificili dintre migranti.
   • +2 (2 voturi)    
    nu (Miercuri, 23 septembrie 2015, 17:10)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui UE, fara frontiere

    polonia a facut calcule ci criptosocialistul dusk. Daca era pis la putere, alta era pozitia poloniei.
    Iar pis va cistiga alegerile si vom vedea atunci, catolicii polonezi nu privesc deloc cu ochi buni invazia musulmana.
  • -5 (5 voturi)    
   Ma Nicule... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 16:09)

   sandokan [anonim] i-a raspuns lui nicusor

   Cred ca nu-ti prea plac negocierele Europei...
   Ai vrea doar unanimitate?

   Poate ai vrea sa te intorci la infratirea cu rusii unde unul comanda si toti executa... in unanimitate!

   Slovacia? Poate-si permite, ea e in buricul Europei, dar noi suntem doar la o aruncatura de bat de rusi si... a ar trebui sa fim mai solidari cu Europa, daca avrm pretentia ca Europa/Nato sa fie solidara cu noi... la o adica...
  • +2 (2 voturi)    
   Perfect! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 17:44)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui nicusor

   Ai absoluta dreptate!
   insa avem un presedinte corigent si un prim ministru cu un picior in puscarie, interesul national se pare ca sa schimbat.

   Sper sa nu ajungem ca Balcanii...
 • +29 (33 voturi)    
  Daca (Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:34)

  batmanss [utilizator]

  Numărul asta e ușor de gestionat ne mai baga tanti Merkel cateva mii ca sa ajungem la zece , sa fie suma rotundă. Lauda-te gura ...adica am încasat șase palme da sunt ok, mai vreau patru !
  • +12 (12 voturi)    
   Pai aici e cu bataie lunga (Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:52)

   shlomo_bernstein [utilizator] i-a raspuns lui batmanss

   Pe urmatorii 2400 de la anul o sa-i arunce in carca guvernului, ca ala gestioneaza treburile astea, desi stie clar ca nu avem capacitate de cazare (dupa cum a si declarat public) si in felul asta scapa de Ponta, ca a vazut ca altcumva nu se da dus. Ii gaseste motiv, iar el o sa se spele pe maini "eu am zis, dar nu m-au ascultat aia de la Bruxelles" si "cazarea refugiatilor e treaba guvernului, nu a presedintelui".
 • +24 (42 voturi)    
  Deci (Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:41)

  shlomo_bernstein [utilizator]

  s-a intamplat cum anticipasem, omu' a demonstrat ca e o carpa, ca l-a luat gura pe dinainte cu 1785 FIX cand stia f. bine ca ultimul cuvant il vor avea aia de la Bruxelles si ne vor baga oe gat o cifra mai mare. Basca acum zice ca e o cifra pe care o putem gestiona, dar la anul vor fi 5000 si tot asa...Cocos acasa si ghiocel in deplasare!
  • -3 (25 voturi)    
   De ce cirpa? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:15)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui shlomo_bernstein

   Cind te duci la negocieri e normal sa ai o pozitie clara, ca sa ai o sansa de reusita. Daca declari de la inceput ca tu nu vrei mai multi, dar daca ceilalti nu-s de acord, asta e. E deABC-ul negocierilor sa ai o pozitie ferma initial.

   Mai apoi, cind decizia s-a luat cu o majoritate covirsitoare, cind impotriva a mai fost cehia, slovacia si ungaria, e normal sa acccepti aceasta decizie. Crezi ca pozitii radicale ca in cazul slovaciei sau ungariei sunt de natura sa avantajeze romania?
   • +6 (12 voturi)    
    Puncte de vedere . (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:51)

    Marx [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

    Poate ca nu chiar o carpa dar un papagal , da . Pai la negociere - oricum nu era asa ceva - barem ceri ceva , nu ? Ce era sa zica ca putem lua si zece mii cu conditia ca vesticii sa ne primeasca in Schengen in termen de o luna si sa mai puna si niste euro la bataie pentru refugiati ?
    • 0 (2 voturi)    
     A lega schengenul de refugiati ... (Joi, 24 septembrie 2015, 8:44)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Marx

     ... e un tip de gindire mirlanesc. Cind vezi vecinul cazut pe strada si-i conditionezi ajutorarea de avantaje materiale, esti doar un mic mirlan. Si avem experienta in asha ceva, ca doar am vindut sute de mii de evrei cu 500-1000 de marci germane bucata.

     Dar asemenea comportment va face doar sa fii tratat ca atare: micul smecheras gata oricind sa profite de o slabiciune a ta. Da' asha-i romanul, vrea sa fie tratat ca un domn, dar sa se comporte ca un mirlete.
     • 0 (0 voturi)    
      Puncte de vedere . (Joi, 24 septembrie 2015, 14:03)

      Marx [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

      Asa comportament au toate statele puternice . Sunt exemple concludente de-a lungul istoriei . Anglia , in timpul razboiului cu germanii , a fost '' ajutata '' de SUA contra rezervei din banci a statului . Adica , englezii au fost lasati la pielea goala . Mai incoace , noi am fost ajutati colegial si uman sa intram in NATO si UE contra SIDEX , Petrom , tot sistemul bancar etc . Daca vrei un comportament de pension , vei sta cu mana intinsa pe la colturi . Asa arata istoria .
  • -1 (9 voturi)    
   si daca stia ce? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:25)

   lolosaurus [utilizator] i-a raspuns lui shlomo_bernstein

   E un vot. Voteaza fiecare cum crede dar se supune rezultatului final. Ca la alegeri. Nu toti suntem vadimi sa vorbim de mafie dupa aia.
  • +12 (22 voturi)    
   Cocos? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:27)

   blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui shlomo_bernstein

   Mie mi se pare ca acasa e o gaina oparita... Singurul moment cand a fost "cocos" a fost poate in perioada alegerilor cand zicea ca o sa faca si o sa dreaga. Dupa ce a fost ales, liniste totala.
  • +7 (9 voturi)    
   pardon... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:20)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui shlomo_bernstein

   Un alt pisoi -motan cu pretentii - si atat...
 • +8 (20 voturi)    
  Parca se putea doar.... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 12:59)

  gica43 [utilizator]

  ...un numar de 1785.Acum se pot primi 6600,iar peste cateva luni probabil vom "inghiti"si 15.000.Nu s-ar fi putut sa votez doar contra lui ponta,nu si pentru Iohannis in noiembrie 2014 ???
 • +4 (14 voturi)    
  deci da (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:11)

  Point [utilizator]

  eu,ori nu inteleg ori pausa de sas a ramas fara papusari?a vb fara hartie sau cum?
  ''Q: Saptamana trecuta spuneati ca marea problema e integrarea refugiatilor. Cum se va rezolva?
  A: Nu ne-am trezit, ca am aflat cu totii de la televizor''
  wtf?!
 • +11 (17 voturi)    
  Nu asta-i buba!! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:15)

  Gica [anonim]

  Domnule Presedinte, sunt convins ca putem sa-i gestionam; nu asta-i problema! Durerea cea mare este ca nu putem sa cunoastem loialitatea acestora fata de ISIS sau alte grupari teroriste. A doua durere este - fapt dovedit - reticenta musulmanilor la adoptarea unui nou mediu de viata si incercarea lor de a infiinta (si mai tarziu de a controla si a impune) legile lor in mediul in care traiesc! Eu, unul, la mine in casa fac ce vreau, dar imi impun sa respect regulile societatii in care traiesc (am calatorit relativ mult). Ca mine cred ca ganiditi si dvs. si multi altii! Insa la musulmani nu pare sa fie la fel!! Asta lasand la o parte faptul ca e "cusut cu ata alba" dorinta de a emigra intr-un mediu preponderent non-musulman, rasist, cu orientari gastronomice diferite (carne de porc, etc.), cu liberul arbitru in a-l accepta sau nu pe Dumnezeu (sub orice forma a Sa), cu libertatea de exprimare aferenta in a-i caricaturiza pe trimisii Sai (Profetul Mahomed) si multe altele!! Eu, daca as fi un musulman "ca la carte" NU as emigra in Europa! Asta e, desi am compasiune pentru cei cu adevarat in nevoie, am mari indoieli cu privire la acest fenomen de "migratie". Fie ca Dumnezeu sa ne pazeasca de ce-i rau!
 • +15 (29 voturi)    
  blegu (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:15)

  blegu [anonim]

  Imi pare rau ca l-am votat pe blegu asta. Te-am votat sa aperi interesul si valorile tarii, nu sa te plimbi in vacante prin sua, pe la merkel si sa stai capra !!!

  Cand o sa vina oare cineva, sa dea peste bot astora si sa aiba coaie, sa spuna un NU ferm.

  Fa un referendum, iesim in strada daca trebuie! Platesc contributii, taxe si impozite, iar tu imi spui ca copiii mei o sa creasca printre teroristi, printre bombe si amenintari.

  Avem romani care nu au canalizare, nu au apa potabila, servicii medicale in mediu rural sunt la pamant, copiii merg la scoala prin paduri, iar tu primesti teroristii, ca asa ti-o spus vaca aia? RUSINE
  • -11 (17 voturi)    
   ... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:00)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui blegu

   Ai votat un strain sa apere valorile nationale...good luck with that. Ponta o fi corupt, ca si Basescu, dar amandurora le pasă de Basarabia.
  • +7 (9 voturi)    
   ... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:07)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui blegu

   Asta e cel mai trist, ca spitalele de pediatrie arata cum arata, ca unii copii merg prin paduri, dar x mii (deocamdata) nu e mult pentru ROmania. Care, de , isi rezolvase toate treburile. Pai hai sa platim penalizarile mai bine. Le dam la schimb averea astora care ar trebui confiscata dar ANAF nu misca. Sa se descurce ei sa le valorifice.
  • -1 (1 vot)    
   kerestoi otilo (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:12)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui blegu

   apai daca la tine in zona mai sint paduri chiar esti bleg
 • +9 (13 voturi)    
  6500+6500+.... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:22)

  cgh [utilizator]

  Astia 6500 poate or fi usor de gestionat, dar cand vor fi adaugati alti 6500, apoi alti 6500 apoi alti.........?
  Nu am auzit sa se fi discutat pana acum de stoparea valurilor, s-a discutat doar de impartirea lor si ei tot vin si vin in valuri.
  De la atata impatire, cred ca pana la urma se va ajunge la despartire...
  • +7 (7 voturi)    
   UE, Federica Mogherini și disperarea (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:44)

   dion [utilizator] i-a raspuns lui cgh

   Federica Mogherini, vicepreședinte al Comisiei Europene a recunoscut că reducerea fondurilor pentru agențiile care gestionează taberele de refugiați din Siria și din jurul Siriei a dus la explozia recentă a numărului persoanelor care părăsesc zona și se îndreaptă spre Europa. Ea a spus:

   "De ce oare refugiații vin în Europa ACUM? Unul dintre motive este că agențiile care operează pe teren s-au confruntat cu reduceri de fonduri în ultimele luni."

   Ea a anunțat că UE va crește sprijinul financiar pentru agențiile de ajutorare într-un efort de stopare a valului de oameni care vin în Europa.
   - - - -
   Evident că banii pentru aceste majorări de fonduri pentru întreținerea taberelor de refugiați din afara Europei provin tot de la contribuabilii din UE. Să ne așteptăm deci, fiecare, la noi impozite și scumpiri în viitorul imediat dictate de la Bruxelles!
 • +11 (15 voturi)    
  slabuta atitudinea asta (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:28)

  Barbu Negrea [anonim]

  intai vine si spune ca 1800, asta e capacitatea noastra, mai mult nu putem, si acum ca ne vom descurca usor cu 7000... penibil.

  Sa va spun ceva: astia 7000 de samanta vor veni TOTI in Bucuresti, islamistii nu sunt prosti sa stea la tara sa are pamantul, au libera circulatie pe teritoriul tarii. Si din 7000, in cateva luni vor fi 50 de mii, si tot asa.

  Da, e posibil sa stea cuminti cateva luni, numai cat sa zica lumea uite domne ziceati ca sunt rai imigrantii, ia uitati ce modele de viata. Dar apoi incet incet vor incepe sa-si dea in petec.
 • +6 (8 voturi)    
  Mda (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:29)

  un Revoltat [utilizator]

  Politica si strategie coerenta... La nivel național cat si internațional.
  Suntem ca o turma de oi pe care ne muta politicienii cum vor...
  Asta e lumea in care trăim
 • +4 (6 voturi)    
  Vor majoritar ptr Schengen? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:30)

  transalpinarum [utilizator]

  Sper ca Romania are destula vena sa negocieze intrarea in Schengen ptr aeroporturi, caci sigur nu vrem si granitele terestre acolo, inca.
 • +11 (21 voturi)    
  Iohannis este o catastrofa de presedinte (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:31)

  George [anonim]

  Avem o rusine de presedinte. O paiata dezgustatoare care ne minte in fata. Ca si Victor Ponta, alta paiata sinistra. Iohannis, cum e cu aia 1700 de "refugiati", numar maxim pe care si-i poate permite Romania? Nu ti-e rusine?
  • +4 (4 voturi)    
   Nu uitati (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:48)

   blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui George

   Ca johannis si-a facut intrarea in scena politica de mana cu ipocrin, pe vremea cand PLN + PSD = USL. Deci nu va mirati de asemanarile dintre cei doi...
 • +2 (10 voturi)    
  refugiații nu trebuie integrați în societate (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:35)

  visio [anonim]

  ei au țara lor și acolo trebuie să se întoarcă!
 • -9 (17 voturi)    
  Bine Iohannis (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:43)

  HP [utilizator]

  "Este important de stiut: Romania nu e impotriva primirii refugiatilor, noi am fost de acord sa primim refugiati in limita resurselor noastre."

  Cu 6.000€/refugiat putem primi cateva zeci de mii, asa cum ar fi firesc si normal, ca tara membra EU, cu o populatie mare si imbatranita.
  • +7 (11 voturi)    
   Bre hp (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:22)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Cu 6mii de euro se intorc romanii nostri din spania, italia, uk etc si ai rezolvat cu imbatranirea. Nu ne trebuie imigranti ilegali musulmani din spatiul schengen la care nu suntem parte!
 • -3 (11 voturi)    
  ... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:50)

  klaudyuxxx [utilizator]

  ii trimite pe toti la Sibiu
 • +2 (4 voturi)    
  depinde de cine gestioneaza banii pt refugiati ! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:53)

  andreesanu [anonim]

  Vor face si din nenorocirea refugiatilor o afacere cei care vor gestiona acesti bani.
  Sa vedem cum se vor face decontarile ca identificarea refugiatilor e cusuta cu ata alba !!!,iar banii europeni vor intirzia sa apara de pe o zi pe alta.
  Cat priveste studentii romani care n-au loc in camine ,or bolnavii din spitale la care alocatia zilnica e ridicola asta nu intereseaza pe nimeni,dar acceptam refugiati care vor pretinde regim special !!!.
  Avem si noi romanii refugiatii nostri din calea foamei vro 4,5 milioane pribegi prin lumea larga, de astia nici in cur nu-l doare nici pe presedinte nici pe Ponta si nici pe cei din JAI !!!.
 • 0 (10 voturi)    
  ,,, (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:01)

  klaudyuxxx [utilizator]

  Deci nemtii de la VW ne-au inselat, acum ne inseala si neamtul asta. What's next?!
 • +6 (8 voturi)    
  Am si eu parerea mea... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:02)

  newlook [utilizator]

  Am si eu parerea mea...da' nu-s de acord cu ea ! (Johannis - presedinte VW al Romaniei !)
 • +8 (18 voturi)    
  Intrebari (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:10)

  IL. C. [anonim]

  La ce bun atita deranj cu alegerile prezidentiale si la ce bun atitea palate, masini blindate, garzi de corp, cheltuieli de protocol etc. daca tot ce face presedintele Romaniei in fata pretentiilor externe agresive si ultimative e sa le accepte fara cricnire, in dispretul total al vointei natiunii si al Constitutiei tarii?

  Nu e mai ieftin sa punem acolo un om de paie?

  La ce bun ditamai parlamentul cind nici macar unul singur din cei 6-700 de paraziti care au au ajuns acolo dind din coate nu indrazneste sa exprime public si in gura mare vointa natiunii?

  La ce bun maimutarirea statului de drept, inclusiv prin adoptarea unor legi neconstitutionale impuse prin manevre subterane de grupuri mafiote anti-romanesti din interior si din exterior?

  Din Romania au plecat, ca sa nu crape de foame, 4 milioane de oameni in ultimii 25 de ani si tu, presedinte de paie, esti gata sa primesti in locul lor mii si mii de asiatici si africani???

  Primul ministru al Slovaciei, cel care a spus ca in tara lui nu va intra nici un migrator trimis de Merkel atita timp cit el e prim-ministru, din ce material e facut si cu ce se hraneste de a fost capabil sa se opuna?

  P.S. Si ce naiba are presedintele Romaniei de discutat cu vicepresedintele altui stat? Te duci pina in America sa dai mina si sa faci poze cu unul care, practic, nu are nici putere, nici atributii oficiale si e tinut pe banca de rezerve doar ca sa fie la indemina in caz de ceva?

  Pe cine vrea sa impresioneze Iohannis mergind la W D.C. ca sa stea 10 minute la taclale cu Biden despre starea vremii?
  • -2 (8 voturi)    
   .... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:25)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui IL. C.

   posibil ca o sperietoare sa fi fost mai utila
 • +4 (8 voturi)    
  .... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:23)

  tirolez [utilizator]

  Iohannis sa traga tare sa se plimbe cat poate, ca un al doilea mandat nu cred ca mai prinde.
  • +2 (2 voturi)    
   Unul ii este suficient. (Miercuri, 23 septembrie 2015, 19:43)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Trebuie doar sa-l prinda ultimul an din mandat cu un guvern PNL la Palatul Victoriei. Pana atunci termina si renovarea resedintei in asa fel incat guvernul lui ii va atribui prin hotarare (sau OUG) vila Lac 3 ca locuinta pentru un fost presedinte, in schimbul promisiunii ca nu va mai candida pentru un al doilea mandat.CE FRUMOASA REALIZARE ! Vila Lac 3 o sa fie o adevarata perla a coroanei. Vazandu-l ce poate, aproape ca as fi de acord cu un astfel de troc, pt. ca cine stie unde ajungem cu el ! Mai bine sa-l invinga si pe asta sistemul decat...
 • +4 (10 voturi)    
  mutalaul . . . (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:26)

  Nini [anonim]

  asadar, presdintele dovedeste ca e marionata, nu?
  Va fi cel mai slab presedinte din istorie, cred.
  • +3 (3 voturi)    
   mda...ca Miluta Constantinescu (Miercuri, 23 septembrie 2015, 16:59)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui Nini

   Se va da "infrant"....si va dispare intre sasii lui....sau la conferinte, ca vorbeste "rar si apasat".
   Am stat in ploaie pe degeaba pt el....
   Ma apuc de documente de emigrare..in N.Zeelanda sau Australia (apropo, ati vazut ce pozitie are PrimM de acolo fata de emigranti?)
 • +8 (8 voturi)    
  Great! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:31)

  tudorr [utilizator]

  Inca un papagal la conducere! Ok, probabil o sa primeasca bani de la UE sa gestioneze cele 5000 de maimute, dar desi nationalismul e un curent mizerabil, as fi preferat in cazul de fata sa ramana un NU hotarat! Abia 30-40% dintre migratorii astia sunt din zone de razboi, restul umplutura si pleava! O sa-i vedeti cat de curand vanzand braduti parfumati pe la intersectii...
 • -5 (9 voturi)    
  presa de rahat (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:31)

  jijelul , troll platit de ruznaci [utilizator]

  lasati mai ziaristi de carton omul sa judece singur ce a facut si ce nu a facut Iohannis. in titlul ala numai a presa independenta si cu bune principii nu aratati voi...
 • +4 (4 voturi)    
  mda... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:37)

  liviu_ [utilizator]

  la fel de consistent in declaratii ca nemtii lui in ultimul timp...
  am incercat si noi sa fim impotriva celorlanti 3 zile si ne-a trebut

  da, nu avem ce face (desi chehia va actiona ue in judecata), dar putem macar sa le atragem atentia ca nemtii jengleaza cu legile cam cum vor ei... au vrut sa se ignore schengen si dublin... asa a fost... au vrut ca noi sa nu intram in schengen... asa a fost... etc
 • +1 (1 vot)    
  degeaba (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:54)

  cikician [utilizator]

  degeaba se agita romanii atat, sirienii au declarat ca mai bine se intorc acasa decat sa ramana in Romania
 • +4 (4 voturi)    
  Merkel (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:56)

  Kevi [utilizator]

  Un fel de Merkel si asta.
 • +7 (7 voturi)    
  Odata acceptati... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:58)

  John [anonim]

  Odata acceptati si ajunsi in Romania, tara o sa fie pentru totdeauna schimbata. Eu sunt in Londra, credeti-ma, nu e de bine DELOC. Un singur musulman daca ai in oras si deja ai probleme. Cereri, plangeri, revolte. Sunt violenti, se simt indreptatiti, orice ai zice impotriva religiei lor risti sa fii batut lemn pe loc. Istoria noastra... Klaus se caca pe ea. Vlad Tepes, Romania ca scutul impotriva Turcilor musulmani. Nimic nu mai conteaza. Daca a existat vreodata ceva pentru care sa facem o noua revolutie, acesta este motivul. Pastrarea Romaniei alba, crestina si a Romaniilor.

  Priviti islamizarea Europei: http://cdn.static-economist.com/sites/default/files/imagecache/original-size/images/2015/09/blogs/graphic-detail/20150926_woc853_1.png
 • +7 (7 voturi)    
  votant de iohannis! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:15)

  kpriciu [anonim]

  Bă, klaus, te-am votat degeaba.
  Nu-mi mai reprezinți interesele de roman cinstit deja de ceva vreme, parșivule!
  Punct și la capăt cu tine!
  NU vreau imigranți golani, in tara mea, impuși de merkel!
  Mearga-n Jarmania ei "calitativă"!
 • +7 (9 voturi)    
  A primit (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:30)

  smen [anonim]

  Ordinele de la stapani,indeosebi ieri cand l-a primit pe ambasadorul Sua care a venit cu porunci de la Nuland
 • +12 (12 voturi)    
  Arbeit her Iohann ? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 15:48)

  Plagarus [utilizator]

  Un al doilea Emil Constantinescu de trista amintire
 • +2 (4 voturi)    
  boc the second (Miercuri, 23 septembrie 2015, 16:25)

  hug [anonim]

  mai fusaram odata pusi capra...statul roman isi arata muschii numai fata de covrigari si fraieri,iar in fata frantei si germaniei s... p....de cind dracu ardelenii(si eu sint) au devenit asa o masa informa , gelatinoasa si nevertebrata?poate singura noastra sansa este totusi un presedinte...sirian
 • +3 (3 voturi)    
  Din ce bani?? (Miercuri, 23 septembrie 2015, 17:31)

  Manon [anonim]

  Din ce bani Iohannis??? Nu ati reusit sa finalizati scolile, gradinitele, manualele, soselele, spitalele ca nu sunt bani. Deci nu sunt bani pentru lucruri vitale pentru cetatenii tarii pe care cu onor o conduci, ales de acesti cetateni! Si ce usor vorbiti acum de bani pentu acesti imigranti ca aveti, nu e o problema..dar probabil ca ati descoperit ca exista o nisa de afaceri banoase pe spinarea acestor imigranti, cu profit pentru voi exclusiv. Noi, prostimea romana, stam la coada in urma imigrantilor sa avem spitale dotate, medici, scoli, gradinite, manuale, sistem coerent de invatamant, profesori motivati si pregatiti, sosele si lista e lunga cu avem nevoie noi cetatenii acestei tari. Dar ce mai conteaza, toate astea sunt nimic in calea uitarii in fata hoardei de imigranti...
 • +1 (1 vot)    
  Yoganis... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 18:58)

  Lunix [utilizator]

  ...a aratat cu acest prilej ca nu are cuvant, pentru el ce-i iasa pe gura are aceeasi valoare ca ceea ce iasa pe alta parte. Jenant, aveam alte asteptari de la el.
 • +1 (1 vot)    
  Nu trebuie... (Miercuri, 23 septembrie 2015, 19:38)

  Lunix [utilizator]

  ... primiti ciuhapi, de ce prezidentu' si ceilalti politicieni nu vor sa vada ce patesc cei din Vest din cauza celor adusi de politicienii lor.
  Politicieni care trebuiesc judecati si condamnati pt. Inalta Tradare fata de popoarele lor.

  https://www.youtube.com/watch?v=qZ-QX8LuKHA
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 23 septembrie 2015, 21:45)

  [anonim]

 • -1 (1 vot)    
  vai ... (Joi, 24 septembrie 2015, 5:59)

  uzu [anonim]

  1. fara sa fiu fan Johannis: 5000 de refugiati la ce se intampla la ora asta in europa e un succes pentru noi. populatia tarii este de 19 milioane. credeti ca 5000 sunt o problema ?
  2. cand mergi la o negociere nu te bati cu caramida in piept ce tare esti tu. e mai intelept sa spui "noi mai mult de 1700 nu putem gestiona". dar deh ... fiecare intelege ce vrea.
  3. nu va agitati atata. in maxim 1 an nci 10% din refugiatii astia nu vor mai fi in Romania. Ce-i poate tine ?
  • +1 (1 vot)    
   Nu stii... (Joi, 24 septembrie 2015, 9:49)

   Lunix [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   ...ce vorbesti.
   Nu ai trait cu ei si nu stii cum se manifesta la scoala, pe strada, in parcuri, samd.
   5000 in cativa ani isi vor aduce rudele din triburile lor si acesti 5000 se vor face 20000, apoi este precum la inmultirea bacteriilor. Vor pune presiune crescand asupra celorlalti si nu exista multe alternative: sa fugi, sa te supui sau sa mori, ce preferi ?
   De fugit nu prea mai este, sunt peste tot si pretutindeni
   "magarii salbatici" starnesc probleme.
 • +1 (1 vot)    
  e clar ... (Joi, 24 septembrie 2015, 10:27)

  trebol [utilizator]

  un alt presedinte de care nu-si va mai aduce nimeni aminte ....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by