UDMR va sustine motiunea de cenzura initiata de PNL, a anuntat miercuri presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca decizia formala se va lua luni, in grupurile parlamentare reunite ale UDMR. El a precizat ca miercuri a fost o prima discutie cu liberalii, dupa depunerea motiunii de cenzura, care a vizat atat acest subiect, cat si situatia de la Televiziunea Romana, si ca liderii UDMR si PNL urmeaza sa se mai intalneasca in aceste zile.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Motiunea de cenzura - un instrument politic si este foarte bine sa fie folosit in fiecare sesiune parlamentara. Ramane, cel putin pentru mine, intrebarea daca era bine sa fie initiata aceasta motiune acum sau peste doua trei saptamani, dar nu mai este cale de intoarcere. UDMR este in Opozitie si aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune politica in Opozitie, sigur ca nu va vota impotriva motiunii de cenzura, dar consultandu-ma cu colegii mei marea majoritate crede ca trebuie sa mergem pe logica unei formatiuni politice in Opozitie", a declarat Kelemen Hunor miercuri, dupa intalnirea cu liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a precizat ca decizia formala cu privire la votul asupra motiunii de cenzura va fi luata luni la sedinta grupurilor reunite ale Uniunii: "Ne intereseaza, si asta am spus colegilor de la PNL, daca cumva acest guvern pica sau premierul Victor Ponta face un pas inapoi trebuie sa stim ce vor sa faca mai departe. Este un lucru poate mai important decat soarta motiunii de cenzura pentru ca este o perioada limitata pana la alegerile parlamentare. Trebuie sa vedem proiectele, programul politic pentru aceasta perioada si despre acest lucru trebuie sa vorbim la urmatoarea intalnire, nu despre altceva."

Kelemen Hunor a adaugat ca daca actuala coalitie il sustine pe premierul Victor Ponta motiunea nu are nicio sansa sa treaca. El a mai spus ca in contextul in care acest guvern va propune bugetul pe anul viitor va fi o problema pentru Romania: "Nu avem voturile necesare fara ajutorul unora din coalitia actuala de a da jos Guvernul."

Intrebat daca UDMR este interesat sa intre in prezent la guvernare, Kelemen Hunor spune ca acest aspect nu a fost discutat cu PNL si ca este prematura o astfel de chestiune.

Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", initiata de PNL este citita miercuri in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si supusa la vot in Parlament saptamana viitoare.