Liderul UNPR Gabriel Oprea a transmis un mesaj de sustinere pentru Guvern, si implicit pentru Victor Ponta in fruntea acestuia, dupa sedinta coalitiei de guvernare care a avut loc luni la parlament. Acelasi mesaj il transmisese si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu inainte de aceasta sedinta, iar presedintele interimar PSD Liviu Dragnea a intarit astfel: "Coalitia va respinge motiunea de cenzura".

Nici Oprea si nici Dragnea nu au precizat daca vor iesi din sala la vot sau vor ramane inauntru si se vor abtine. Este posibil ca parlamentarii UNPR sa ramana in sala, in timp ce Dragnea a declarat ca aceasta strategie va fi decisa de liderii de grup de la Camera si Senat (UNPR si PSD fac parte din acelasi grup parlamentar, PSD).

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE care face parte din coalitie, declarase luni ca este in interesul actualei coalitii sa sustina Guvernul Ponta, calificand acuzatiile aduse premierului drept "foarte subtiri".

"Daca doamna Gorghiu sau domnul Blaga ma vor invita la discutie pe acest subiect, am sa refuz o astfel de discutie din start, nu am ce sa fac la o astfel de discutie. Eu in calitate de copresedinte ALDE, consider ca am o obligatie de solidaritate cu partenerii de coalitie si o astfel de discutie mi se pare total neavenita. Cum sa discut cu Opozitia, ce sa tradez?", a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.