Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarant, sambata, la Brasov, ca pentru prima data, presedintele organizatiei va fi votat de catre toti membrii de partid, prin vot individual, iar simpatizantii partidului vor avea sansa sa isi exprime optiunile in cadrul unor chestionare.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Dragnea a spus, la Conferinta Organizatiei Judetene PSD Brasov, la Hotel Aro Palace, ca luni, in Comitetul Executiv, se va stabili regulamentul de organizare a alegerilor si ca va fi pentru prima data cand presedintele organizatiei se va alege de catre toti membrii de partid.

"Pentru prima data, presedintele PSD va fi ales prin votul tuturor membrilor de partid. Nu e obligtoriu sa fie toti prezenti, daca nu sunt in tara sau daca nu pot veni la vot din diferite motive, dar se da posibilitatea tuturor sa voteze. Se vor organiza sectii de vot in fiecare localitate si oamenii vor primi buletine de vot, va fi o comisie la nivel central si la nivel judetean", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat ca se va da posibilitatea si simpatizantilor, care nu sunt membri de partid, sa se exprime.

"Ei nu vor avea drept de vot, dar isi vor putea exprima optiunile in cadrul unor chestionare. In acest fel, din punct de vedere al pregatirii pentru alegeri, veti avea o radiografie a nivelului de pregatire organizationalsa pentru fiecare candidat", a mai spus Dragnea.