Deputatul Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputatilor, a fost ales sambata prin vot deschis presedinte al Organizatiei Judetene PSD Buzau, dupa ce contracandidatul sau, fostul senator Vasile Ion, s-a retras la finalul conferintei din competitie, informeaza Agerpres.

Marcel Ciolacu il inlocuieste pe primarul Constantin Boscodeala care a ales sa nu mai candideze "pana la rezolvarea problemelor din justitie".

Conferinta, la care au participat 1.410 delegati, a fost condusa de secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu si a fost pe alocuri tensionata.

Vasile Ion si unii dintre sustinatorii sai, intre care senatorul Victor Mocanu si deputatii Marian Ghiveciu si Adrian Mocanu, au acuzat "gruparea Boscodeala-Ciolacu" de "influentarea delegatilor" si "trucarea alegerilor". Ca urmare, Vasile Ion a parasit sala de sedinta inainte de votul final si a declarat ca va contesta alegerile.

In replica, noul presedinte al PSD Buzau, Marcel Ciolacu, a sustinut ca "alegerile au fost corecte" si "nu a incercat in niciun fel sa influenteze votul".

"PSD este si va ramane la Buzau cel mai mare partid din judet", a spus Ciolacu, care a adaugat ca va incerca "sa pastreze mostenirea Boscodeala, care a avut la ultimele alegeri unul dintre cele mai bune rezultate din tara".

Deputatul Marcel Ciolacu a fost ales vineri si presedinte al Organizatiei Municipale Buzau a PSD.