Senatorul prahovean Daniel Savu a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte al PSD la Congresul din 11 octombrie, el aratand ca a fost incurajat in acest sens de mai multi colegi din tara, informeaza Agerpres.

'Sunt primul care mi-am anuntat candidatura pentru Congresul din 11 octombrie anul acesta. Dupa ce am anuntat candidatura pentru Primaria Ploiesti, foarte multi colegi din tara m-au sunat (...) si m-au incurajat sa continuu pe drumul asta si chiar ei mi-au propus sa ma inscriu si in competitia nationala. Eu cred in democratia interna din partid, sa fie cat mai multi candidati ca sa aiba oamenii din ce sa aleaga', a declarat Savu, dupa Conferinta judeteana de alegeri a PSD Prahova.

Initial, Savu a intrat oficial in cursa pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD, dar in timpul conferintei de alegeri el a anuntat ca se retrage din aceasta competitie si ca va intra in cea pentru functia de presedinte al partidului la nivel national.

Daniel Savu este membru in Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. In perioada 1992-1999 a fost ofiter SRI.In 2008 a absolvit Academia Nationala de Informatii.