Partidul National Liberal a decis sa depuna luni o motiune de cenzura la adresa Guvernului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii in judecata a premierului, au anuntat copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga intr-o conferinta de presa, la finalul Colegiului Director al Ligii Alesilor Locali de la Poiana Brasov. In plus, in ziua motiunii in Bucuresti urmeaza sa fie organizat un miting, la Palatul Parlamentului. Blaga a insistat, raspunzand la intrebarile jurnalistilor, ca PNL va sustine doar un guvern condus de Catalin Predoiu.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

Liderii liberali intentioneaza sa citeasca in Parlament textul motiunii pe 29 septembrie, au declarat surse pentru HotNews.ro.

"Avem un prim ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie care refuza sa isi dea demisia, ceea ce eu cred ca interesul national o cere. Mai mult, premierul nu doar ca nu isi da demisia dar singura sa reactie este de a isi ataca procurorul de caz, gest pe care niciun demnitar nu ar trebui sa il faca. Este prea mult chiar si pentru Victor Ponta.

Cu un premier trimis in judecata, Romania pare un stat care tolereaza coruptia, care din pacate se degradeaza. La fel de vinovati precum Victor Ponta ar putea fi si cei care il sustin in coalitia de guvernare. Pentru ca le-am cerut ieri sa ii retraga sprijinul, astazi am luat o decizie politica pe care o asteptau mai ales cei peste un milion de romani care au semnat petitia pentru demisia premierul.

PNL a decis sa depuna luni o motiune de ceznrua pe tema lipsei de credibilitate a guvernului.

Fac apel la coalitia de guvernare sa ia o decizie in folosul Romaniei si sa sustina motiunea de cenzura," a declarat Alina Gorghiu.

Despre negocieri cu UNPR: "Avem discutii de la precedenta motiune de cenzura cu toate partidele parlamentare. Nu am sa fac publice deloc demersurile pe care le vom face in vederea sustinerii motiunii de cenzura. In acest moment am luat decizia, din acest moment vor fi stranse semnaturile. "

Veti sustine un guvern cu Gabriel Oprea premier?Vasile Blaga: "Vom sustine un guvern condus de Catalin Predoiu, candidatul nostru pentru functia de prim-ministru."

Ulterior a completat: "Cred ca am vorbit romaneste. Noi suntem partid de opozitie, vrem sa ajungem la putere. Nu putem sa facem asta decat cu un premier al nostru."

Alina Gorghiu: Cred ca va fi cea mai scurta motiune de cenzura de dupa Revolutie. (...) Nu vom vorbi de functii pana cand nu este votata motiunea de cenzura.

***

Decizia a fost luata in contextul in care vineri si sambata are loc, la Poiana Brasov, Liga Alesilor Locali din PNL.

Ultima motiune de cenzura depusa de opozitie a fost respinsa in Parlament pe 12 iunie.

Rezultatul votului a fost 194 de voturi pentru motiune, 13 impotriva si 7 voturi anulate - prea putin fata de necesarul de 278 voturi necesare adoptarii motiunii, in conditiile in care senatorii si deputatii din coalitia de guvernare au stat in banci si nu au votat.