PNL a facut apel la PSD sa spuna public daca il mai sustine pe premierul Victor Ponta in fruntea guvernului, ca urmare a trimiterii in judecata a acestuia. Liberalii afirma ca Ponta este "toxic" pentru Romania si ca faptul ca ramane in functie este o "sfidare" la adresa romanilor.

In comunicatul de presa semnat de departamentul de comunicare si nu de liderii partidului, PNL afirma ca a cerut demisia lui Victor Ponta de cand a fost inceputa urmarirea penala.

"Victor Ponta este toxic pentru Romania, detinand in continuare functia de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul in care impotriva sa a fost inceputa urmarirea penala.

In Europa, Victor Ponta este singurul premier trimis in judecata pentru infractiuni conexe celor de coruptie si aflat inca in functie. Posibilitatea de a fi condamnat chiar din postura de prim-ministru pune Romania in cea mai dificila situatie in relatia cu partenerii sai. Ponta a compromis functia de sef al Executivului, esentiala intr-un stat de drept.

Faptul ca ramane in functie este o sfidare adusa romanilor, care au transmis clar mesajul ca resping politicienii cu probleme de integritate si suspectati de coruptie in dosarele instrumentate de DNA.

Ponta da un exemplu nociv si creeaza un precedent extrem de periculos care va justifica si in cazul altora sa reprezinte institutii ale statului din calitatea de inculpat sau de trimis in judecata.

In aceste conditii, PNL solicita coalitiei de guvernare sa precizeze public si sa asume daca il mai sustine pe Victor Ponta in functia de premier, avand in vedere noua sa calitate juridica.

PSD sa spuna cu voce tare daca mai gireaza un inculpat, trimis in judecata, pentru a conduce Executivul, care este parte a uneia dintre cele trei puteri in stat" sustine PNL intr-un comunicat de presa.