Deputatul Remus Cernea afirma, intr-o postare pe Facebook, ca statul roman a legitimiat "ideile periculoase pentru democratie" ale lui Vadim Tudor prin faptul ca a oferit onoruri militare la inmormantarea sa.

"Statul roman a oferit onoruri militare unui politician extremist, sovin, xenofob si promotor al unor mesaje de ura, legitimand astfel ideile periculoase pentru democratie ale acestuia.

Trebuie facuta o demarcatie intre cele doua planuri: unul al compasiunii pentru durerea familiei careia i-am transmis condoleante si altul al discutarii ideilor domnului Vadim Tudor.

Or, in acest al doilea plan, am fost un critic al nationalismului extremist al lui Vadim Tudor inca de acum aproape 20 de ani. De fiecare data cand domnia sa a incercat sa ma jigneasca in diverse emisiuni, i-am raspuns intorcandu-i si celalalt obraz si formuland argumente rationale, morale si principiale pentru sustinerile mele.

Discursul bazat pe atacuri la persoana trebuie criticat si demontat permanent iar politica facuta prin promovarea urii fata de cei diferiti tratata ca atare, fiind extremista si anti-democratica" este mesajul lui Cernea.

Corneliu Vadim Tudor a murit luni seara, la varsta de 65 de ani, in Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau.