Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sarbu in functia de consilier de conturi si vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi, informeaza Agerpres.

Ilie SarbuFoto: Agerpres

Astfel, senatorii si deputatii au aprobat cu 290 de voturi 'pentru' si 108 'impotriva' Hotararea Parlamentului prin care este numit Ilie Sarbu consilier al Curtii de Conturi - vicepresedinte al Autoritatii de Audit, ca urmare a vacantarii functiei detinute de Ioan Anton.

Ilie Sarbu este numit in functia de consilier de conturi pentru durata ramasa a mandatului de noua ani inceput la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotararii Parlamentului nr. 17/2011.

Senatorul PSD Ilie Sarbu si-a anuntat, pe 30 august, retragerea din politica, el anuntatnd ca va demisiona atat din Senat, cat si din partid. Liviu Dragnea spunea atunci ca decizia de retragere i-a apartinut lui Sarbu, care vrea sa renunte la politica si ca PSD il va sprijini sa devina vice la Curtea de Conturi.

Ilie Sârbu (65 de ani), licentiat in Teologie si in Stiinte economice, a fost de doua ori ministru al Agriculturii, in Guvernele Nastase si Boc, se afla la al treilea mandat de senator, este fost presedinte al Senatului si al Consiliului Judetean Timis si unul dintre "greii" PSD, el anuntandu-si retragerea din viata politica dupa 23 de ani. Ilie Sarbu este tatal europarlamentarului PSD Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta.