Premierul Victor Ponta a declarat marti, intrebat despre organizarea congresului PSD mai devreme, ca este de acord cu acest lucru, pentru ca astfel partidul sa se decida daca doreste "continuarea guvernarii" sau trecerea in opozitie.

"Eu vreau un singur lucru la congres, la care spun inca o data ca nu candidez la nicio functie, dar cu siguranta e important ca la congresul PSD, dincolo de alegerea conducerii sa se dea un mesaj clar daca se doreste continuarea guvernarii sau daca PSD decide altfel, sa treaca in opozitie, ca sa stim si noi cei de la guvern ce facem", a declarat Ponta inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD, unde urmeaza sa se decida cand se va organiza congresul extraordinar al partidului.

UPDATE Intrebat cum comenteaza, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca "nu va fi nicio emotie" in acest sens si ca PSD doreste sa continue guvernarea cu acest guvern, iar daca se vrea, se poate formaliza printr-o decizie acest lucru in cadrul Congresului.

Mai multe voci din PSD au solicitat congres in octombrie, mai devreme decat era programat initial - pe 16 noiembrie. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat marti inaintea sedintei ca isi doreste ca acesta sa fie organizat chiar la inceputul lunii octombrie.

"Eu sunt de parere ca Congresul PSD trebuie facut foarte repede, sunt printre cei care cred ca octombrie ar fi o luna foarte potrivita, chiar inceputul lui octombrie, pentru ca trebuie lamurita odata situatia din partid. Trebuie sa avem o conducere legitima si sa mergem mai departe", a spus Stefanescu.

La sedinta BPN de marti participa si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc.

Saptamana trecuta, liderul proaspat ales al filialei Bucuresti, Robert Negoita, a adoptat o rezolutie prin care va solicita acest lucru, pentru ca "Liviu Dragnea si conducerea sa capete legitimitate". Liviu Dragnea afirmase ca nu respinge ideea.

"Subiectul o sa il dezbatem marti la Biroul Permanent National. Am vorbit cu o parte si unii au argumente serioase. O sa am mai multe discutii cu colegii din tara si marti sa luam o decizie in cunostinta de cauza. Eu nu resping ideea. Important este ceea ce vrea majoritatea organizatiilor", a declarat Dragnea, inaintea Conferintei Extraordinare a PSD Bucuresti, in care urmeaza sa se aleaga conducerea acestei organizatii.

Sorin Grindeanu - presedinte PSD Timis si ministru al Comunicatiilor, precum si Mihai Tudose - lider al PSD Braila si ministru al Economiei, au fost primii ministri din cabinetul lui Victor Ponta care au cerut public organizarea unui Congres extraordinar al PSD pana la jumatatea lunii octombrie, si nu in noiembrie cum era prevazut initial.