Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, sambata, la Timisoara, raspunzand unei intrebari privind un guvern minoritar PNL, ca aceasta varianta "este o prostie" si ca acel guvern ar fi unul "instabil", transmite Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Intrebat, sambata, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, daca mizeaza pe un guvern minoritar PNL, Liviu Dragnea a raspuns ca o astfel de varianta "este o prostie".

"Este o prostie. Exact asta ne-ar mai trebui, un guvern minoritar instabil", a spus Liviu Dragnea.

In 31 august, copresedintele PNL Vasile Blaga declara ca liberalii vor depune o motiune de cenzura "la momentul potrivit", adaugand ca, personal, si-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, avand experienta "colaborarii" cu Gabriel Oprea.

"La momentul potrivit vom depune motiune de cenzura. In octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, pana la sfarsitul sesiunii vom depune motiune de cenzura", declara Vasile Blaga la TVR.

Si Alina Gorghiu, copresedinte PNL, declara, in 24 august, ca din punctul sau de vedere alegerile anticipate ar fi varianta cea mai sanatoasa pentru Romania, dar este greu de realizat, adaugand ca si-ar dori un guvern al PNL, minoritar, insa este putin probabil.

"Mi-ar placea un guvern al PNL, de ce nu, formula... as prefera un guvern minoritar pana la alegeri, evident. E putin probabil, pentru ca este nevoie de voturi, de sustinere parlamentara (...). De la dorinta la putinta este cale lunga", spunea Gorghiu.