Cladirea uriasa a Parlamentului European din Strasbourg ar trebui folosita pentru a adaposti imigranti, a sugerat Philippe Lamberts, un eurodeputat belgian din cadrul Partidului Verde, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Parlamentul European, sediul din StrasbourgFoto: Parlamentul European

Philippe Lamberts a afirmat ca europarlamentarii s-ar putea muta din sediul situat in orasul francez in celalalt sediu al PE, din Bruxelles (Belgia).

El a facut aceasta sugestie in contextul in care Comisia Europeana a propus miercuri un plan de redistribuire a 160.000 de imigranti intre statele membre UE, bazat pe cote obligatorii.

"Acest Parlament, unde ne-am reunit astazi, il folosim doar 50 de zile pe an", a declarat Lamberts.

"Pentru celelalte 300 de zile, birourile celor 750 de europarlamentari, toate incalzite si cu propriile cabine de dus, raman goale si inutile".

"Propunem ca aceasta cladire perfect echipata sa fie folosita ca adapost temporar pentru imigranti si refugiati, in timp ce noi ne facem treaba la Bruxelles", a scris ulterior, pe Twitter, europarlamentarul.

Partidul Verde este un critic ferm al mutarii eurodeputatilor intre sediile din Bruxelles si Strasbourg, pe motiv ca este costisitoare si aduce pagube mediului inconjurator.