Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, ca PNL va vota impotriva propunerii lui Ilie Sarbu pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, iar in cazul in care aceasta trece de plen, o va contesta al Curtea Constitutionala.

"Cred ca este un moment in care dl Dragnea si PSD ar trebui sa se gandeasca la un alt candidat, sa aiba intelepciunea sa faca o alta propunere si sa vina cu o persoana pregatita, cu experienta, asupra careia sa nu planeze niciun fel de suspiciuni si am convingerea ca vor intelege fara sa aduc mai multe argumente pozitia PNL" a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

"Daca nu va intelege ca la Curtea de Conturi este nevoie de o persoana cu buna reputatie si ca in opinia fiecaruia este faptul ca ar exista cel putin o incompatibilitate morala intre calitatea de urmarit penal si cea de membru al Curtii de Conturi, atunci ii informez pe cei din PSD ca vom vota impotriva acestei numiri si o vom contesta la Curtea Constitutionala daca pana la urma se va face", a mai spus liderul PNL.

Senatorul PSD Ilie Sarbu si-a anuntat, pe 30 august, retragerea din politica. El urma sa isi dea demisia atat din Senat cat si din partid. Ilie Sarbu va fi sustinut de PSD pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, potrivit unui anunt al presedintelui interimar al partidului, Liviu Dragnea, care a precizat ca decizia de retragere i-a apartinut lui Sarbu, care vrea sa renunte la politica.