Presedintele Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, a declarat, marti, ca s-a ajuns la un consens pentru infiintarea unei comisii parlamentare specializate pe problema migratiei, transmite Agerpres.

"Acum ne-am adunat sapte comisii din Camera si Senat ca sa discutam o problema care tine de competenta mai multor comisii. Daca avem o comisie sau macar de o subcomisie care sa se ocupe de aceasta problematica, atunci vom sti unde sa canalizam informatiile si sa fie ceva mult mai structurat si la nivelul Parlamentului Romaniei. (...) A fost un consens in a crea o comisie la nivelul Parlamentului specializata pe migratie, azilanti, refugiati. Sunt asemenea comisii aproape in toate tarile din UE", a afirmat Borbely, la finalul unei dezbateri la care au participat comisiile reunite pentru afaceri europene din Senat si Camera Deputatilor, impreuna cu reprezentantii comisiilor pentru politica externa, aparare si ordine publica si ai comisiei speciale comune pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Afacerilor Interne si ai Presedintiei.

Deputatul a precizat ca s-a discutat, in cadrul dezbaterii, necesitatea analizarii legislatiei astfel incat ea sa corespunda situatiei generate de prezenta unui numar mare de refugiati in Romania.

"Nu e vorba numai de a asigura conditii pentru acesti imigranti de a veni, de a avea unde sa stea si de a primi hrana si apa, ci de a asigura integrarea lor, cei care vor sa ramana in Romania si au acces legal, integrarea lor in societate, ceea ce este mult mai complex", a explicat Laszlo Borbely.

Totodata, el a aratat ca problema refugiatilor trebuie rezolvata intrucat acesti oameni nu pot fi lasati in strada.