Traian Basescu sustine ca in Romania cresterea economica este generata de consum, si nu de investitii, si ca premierului Victor Ponta "ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu in 2008", iar noul Cod Fiscal loveste in micii intreprinzatori, transmite Mediafax.

Traian Basescu, la scoala de vara a PMPFoto: Facebook / Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a fost intrebat, sambata, la Scoala de Vara a PMP de la Mamaia, de catre unul dintre participanti, care este parerea sa despre situatia economica a Romaniei.

"Romania are o crestere economica, din pacate nu este generata de investitii, este generata de cresterea consumului. Este o crestere care acum este suportabila, dar e o crestere majorata, bazata pe consum, ne va duce la situatia in care am ajuns in 2009, 2010, pentru ca nu este o crestere bazata pe investitii. Uitati-va la bugetul pentru investitii: a fost diminuat drastic, la Ministerul Transporturilor s-a luat un miliard de lei", a afirmat Traian Basescu.

El a spus ca Romania inregistreaza cel mai scazut nivel al investitiilor din ultimii 10 ani.

"Daca vrem o crestere durabila care sa faca bine cetatenilor si care sa creasca competitivitatea economica nu putem face decat revenind la investitii. In acest an, Romania are cel mai scazut nivel al investitiilor din ultimii zece ani. In timpul crizei, in timpul Guvernului Boc s-au investit cu 20 la suta mai mult decat anul acesta, cand lui Ponta ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu in 2008. Diagnosticul meu este ca trebuie revenit la cresterea economica prin investitii si nu prin stimularea excesiva a consumului", a sustinut fostul presedinte.