Fostul presedinte Traian Basescu a declarat vineri seara, la B1 Tv, ca a luat decizia sa revina in politica, iar singura sa optiune este Partidul Miscarea Populara: "Cu certitudine voi reveni in partid. Inca mai am putina treaba, dar o voi face si voi anunta la momentul potrivit. Decizia de a reveni in politica este luata. In PMP, nu in alta parte", a afirmat fostul sef al statului, citat de Agerpres.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

Traian Basescu spune ca PMP, ca partid de opozitie, va creste in perioada urmatoare: "O sa ma duc si eu acolo (PMP-n.red.), probabil ca vor mai veni si altii si o sa-l facem mai voinic."

Fostul sef al statului este de parere ca actuala clasa politica si-a incheiat misiunea si ca trebuie sa vina alt val de politicieni, care sa realizeze si unirea Romaniei cu Republica Moldova: "Actuala clasa politica si-a incheiat misiunea. Si-a indeplinit misiunea, asa cum e ea, criticabila. (...) Trebuie sa vina generatia de politicieni care sa faca unirea cu Republica Moldova. Cred ca poate fi obiectiv de tara, un obiectiv major."