Copresedintele PNL Alina Gorghiu a exclus vineri posibilitatea crearii unui guvern de uniune nationala, relateaza Agepres.

'Nu s-a pus problema de asa ceva, exclud o asemenea varianta (n.r. guvern de uniune nationala). (...) Eu imi doresc sa vad ca la masa discutiilor mai devreme sau mai tarziu vom ajunge la o deblocare a situatiei, pentru ca in momentul acesta incercam un dialog. Mi-as dori sa putem sa-l purtam pe teme de interes public, vorbim de legea salarizarii in domeniul bugetar, infrastructura', a spus Gorghiu la Scoala Politica a Tineretului National Liberal, care se desfasoara la Eforie Nord.

Ea a motivat ca 'izolarea' premierului Victor Ponta a creat mediul propice pentru dialogul cu PSD.

'Nu stiu daca lucrurile vor merge in directia pe care noi, cei din PNL, ne-o dorim, dar vestea buna este ca izolarea premierului si a populismului de care a dat dovada in ultima vreme a creat mediul propice pentru consultari si dialog', a spus Gorghiu.

Si Vasile Blaga a exclus posibilitatea realizarii unui guvern de uniune nationala. El a spus ca anumite teme de interes national trebuie discutate intre Putere si Opozitie.

'Tipul de consens de tip idilescian, Opozitia sa taca, nu ar fi sanatos pentru viata politica romaneasca. Exista puncte de vedere de stanga si de dreapta. Trebuie sa existe o concurenta in viata politica. Asta nu inseamna ca trebui sa ne injuram si trebuie neaparat sa facem din orice o tema de macel politic. Nu, dar consens, consens, concurenta, concurenta', a adaugat Blaga.

El a subliniat ca 'principalul dusman al PNL este PSD, indiferent cine il conduce'.