Presedintele Klaus Iohannis a trimis sefilor celor doua Camere o scrisoare in care ii anunta ca doreste sa se adreseze plenului reunit al Parlamentului miercuri, 16 septembrie, la ora 11.00.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 4 septembrie a.c., o scrisoare Presedintelui Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu, si Presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Valeriu-Stefan Zgonea. Presedintele Klaus Iohannis solicita, in conformitate cu prevederile Art. 88 din Constitutia Romaniei, sa adreseze Parlamentului un mesaj, in sedinta reunita a celor doua Camere, din data de 16 septembrie 2015, ora 11.00", se arata intr-un comunicat de presa al Cotroceniului.

Presedintele Klaus Iohannis le va cere din nou partidelor, intr-o iesire programata luni, sa lucreze impreuna la adoptarea a trei proiecte de legi considerate importante: adoptarea ultimei legi din codul electoral (votul prin corespondenta), adoptarea unui cod al alesilor locali si adoptarea codului incompatibilitatilor, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Administratiei Prezidentiale.