Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, intr-o emisiune la RTV, ca pana la sfarsitul acestui an vor fi platite titlurile executorii catre profesori, magistrati si functionarii publici care au dat in judecata statul pentru recuperarea drepturilor salariale, afirmand ca banii pentru achitarea acestora provin din excedentul bugetar de 1,5 miliarde de euro, informeaza Agerpres.

"Deocamdata suntem pe excedent bugetar, asta inseamna un miliard si jumatate de euro pe plus, noi trebuia sa fim pe deficit agreat cu FMI si Comisia Europeana, deficitul anual de 1,83. Deci acesti bani pe care ii avem in plus din colectare, din faptul ca ANAF si-a facut treaba si a adus bani mai multi la buget prin combaterea evaziunii fiscale, cu siguranta e o prostie sa-i tinem in cufar in loc sa-i folosim. De exemplu, cresterea salariilor la medici cu 25% se face din aceste rezerve. Am vorbit cu toti ministrii si vreau ca anul acesta sa platim toate titlurile executorii la profesori, magistrati, functionari publici care l-au dat in judecata pe Boc, ca de pe vremea lui Boc noi tot platim procese. Am zis ca daca tot avem bani, hai sa le dam odata si sa inchidem povestea asta", a spus Victor Ponta.

Totodata, premierul a reiterat ca pe perioada cat va dura mandatul acestui guvern, pana in decembrie 2016, vor fi eliminate taxa pe constructii si supra-acciza la carburanti, acestea fiind doar doua dintre masurile care vor fi luate.