Premierul Victor Ponta nu a fost prezent la votul de joi, din Parlament, asupra Codului Fiscal, el spunandu-le jurnalistilor ca motivul pentru care a absentat este ca el a votat proiectul de lege la prima adoptare a acestuia in Parlament, pe data de 24 iunie, in calitate de deputat, potrivit StirileProTv. Ponta a mintit insa. Pe 24 iunie, premierul se afla in Turcia, pentru recuperare dupa operatia la genunchi suferita pe 15 iunie intr-un spital din Istanbul. Primul ministru a revenit in tara abia pe 8 iulie.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Victor Ponta a plecat din Romania, fara sa anunte pe nimeni, pe 12 iunie. Initial, a plecat la Baku, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, Ponta a plecat spre Turcia impreuna cu presedintele turc Recep Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informatii pe surse ca premierul se afla in Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informatia a fost confirmata pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operatie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca s-a operat in afara Romaniei pentru a avea "liniste si odihna".

Victor Ponta s-a operat in Turcia, la Istanbul, pe 15 iunie. Premierul s-a operat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia. Ponta a revenit in tara pe 8 iulie, iar pe 12 iulie, duminica seara, el si-a anuntat retragerea de la sefia PSD.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atributiile premierului Victor Ponta, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a acestuia ca prim ministru interimar. Interimatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului a incetat pe 9 iulie, a doua zi dupa revenirea lui Victor Ponta in Romania.