Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, la Cluj, ca formatiunea sa va relua discutiile cu organizatiile civice care il sprijina pe Laszlo Tokes, relateaza NewsIn.

"Vom continua discutiile, negocierile, demersurile pentru a construi si a mentine unitatea maghiarilor. Noi suntem consecventi si daca am spus inainte de alegeri ca trebuie sa facem demersuri in acest sens, trebuie sa discutam cu toti care pot contribui la aceasta unitate politica, spunem acelasi lucru si dupa alegeri, fiindca atunci cand am primit increderea majoritatii maghiarilor din Romania, am primit si aceasta sarcina, de fapt, si aceasta incredintare de a actiona in acest sens", a declarat presedintele UDMR.

Marko a declarat ca va propune in sedinta de constituire a noului Consiliul al Reprezentantilor Unionali (CRU) din 8 decembrie, organizarea unor alegeri in filialele care au avut rezultate slabe la scrutinul privind desemnarea europarlamentarilor.

"Preconizam masuri impotriva organizatiilor cu rezultate slabe. Voi propune alegeri in acele organizatii unde au fost rezultate slabe si unde au pierdut alegerile", a declarat Marko Bela.

Acesta a nominalizat patru organizatii ale UDMR si anume cele din Sfantu Gheorghe, Gheorgheni, Targu Secuiesc si Odorheiu Secuiesc.

In aceste organizatii fie nu a fost atins pragul de 5%, fie candidatul independent Tokes Laszlo a obtinut mai mult decat UDMR.