Trei senatori PNL - Ioan Ghise, Varujan Vosganian si Lucian Iliescu - urmeaza sa paraseasca partidul si sa treaca in barca puterii, la coalitia PSD-UNPR-ALDE. Anuntul a fost facut, marti, de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Ioan Ghise si Varujan Vosganian vor trece de la PNL la ALDE, in timp ce Lucian Iliescu, tot liberal, va trece la grupul UNPR. De asemenea, Ilie Nastase, ales senator pe listele Partidului Conservator, trece la UNPR.

"Doi senatori care au activat, in ultima perioada, ca senatori independenti - senatorii Ioan Ghise (circumscriptia nr. 8, colegiul uninominal nr. 3, Brasov) si Varujan Vosganian (circumscriptia nr. 24, colegiul uninominal nr. 1, Iasi), si-au exprimat solicitarea de a face parte din grupul Liberal-Conservator ALDE. Si senatorii Ilie Nastase (circumscriptia nr. 42, colegiul uninominal nr. 8, Bucuresti) si Lucian Iliescu (circumscriptia nr. 19, colegiul uninominal nr. 2, Giurgiu) au solicitat sa treaca in grupul PSD-UNPR", a anuntat Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei Biroului permanent al Senatului de marti, potrivit Agerpres.

De asemenea, si senatorul Mihai Razvan Ungureanu (circumscriptia nr. 2, colegiul uninominal nr. 1, Arad) urmeaza sa isi prezinte demisia din calitatea de senator ca urmare a numirii sale in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).