Partidul National Liberal a decis, in sedinta de sambata a Biroului Politic National, sa respinga in Parlament ordonata privind cresterea salariilor demnitarilor. Liberalii sunt de parere ca aceste majorari trebuie discutate in acelasi timp cu Legea salarizarii bugetarilor.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"PNL a votat, astazi, si formal, pentru ca decizia politica a fost deja luata, in unanimitate, pentru respingerea ordonantei privind cresterea salariilor demnitarilor, pentru ca este nevoie sa discuti in mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar si aceasta discutie va fi facuta in Parlament, actunci cand acel proiect de lege va veni si vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL", a declarat Alina Gorghiu sambata, in sedinta BPN al PNL de la Gura Humorului, potrivit Mediafax.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, dupa consultarile liderilor partidelor politice, ca puterea si opozitia asteapta de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizarii pentru a se consulta asupra acestuia, aratand ca doreste ca aceasta lege sa fie discutata in Parlament odata cu ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Am discutat si despre legea salarizarii. Asteptam si noi si cei din opozitie ca Guvernul, Ministerul Muncii sa finalizeze negocierile cu partenerii sociali si, dupa ce vor finaliza, vom avea pe masa un draft si vom lucra si pe legea salarizarii cu colegii din opozitie dupa acelasi model. Daca discutam despre o lege a salarizarii este un document important. Eu asta vreau ca temele majore sa fie un consens, sa dureze, si noi si colegii din opozitie avem aceeasi abordare, un climat politic bazat pe dialog", a declarat Liviu Dragnea.