Premierul Victor Ponta intentioneaza sa dea Republicii Moldova banii necheltuiti de Romania in exercitiul bugetar al anului in curs, si i-a spus premierului Valeriu Stret ca il asteapta in decembrie si "nu cu mana goala", totodata cerandu-i acestuia, in gluma, sa aduca "un pic de vin rosu", scrie Mediafax.

Seful Executivului de la Bucuresti a facut aceste afirmatii la conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, la Chisinau, in contextul in care vorbea despre faptul ca Romania a ajutat in trecut aceasta tara cu fonduri nerambursabile, si e dispusa sa o faca si pe mai departe.

"Avem in ultimii ani obiceiul sa nu cheltuim toti banii pe care-i avem in buget. Mi-aduc aminte(...), in decembrie 2013, domnul prim-ministru Leanca a fost la Bucuresti, am putut sa acordam cei 25 de milioane de euro pentru gradinite. In decembrie, cu ce e cel mai important proiect, ca e SMURD, ca e altceva, noi sigur iarasi economisim bani si atunci cand ii economisim vreau sa-i folosim pentru Republica Moldova. Anul trecut, in decembrie 2014, nu avea cine sa vina la Bucuresti pentru ca inca nu se formase Guvernul, dar anul asta va asteptam si nu va asteptam cu mana goala, cum se spune. Daca aduceti un pic de vin rosu, noi avem restul lucrurilor", a glumit Ponta.

"De ce sa asteptam pana in decembrie, venim si mai devreme", a raspuns Strelet, iar Ponta nu a exclus aceasta posibilitate.

Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, efectueaza, joi, o vizita oficiala la Chisinau unde are o succesiune de intalniri la nivel inalt si participa la un sir de evenimente preliejuite de implinirea a 24 ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova.