Premierul Victor Ponta a salutat joi, de la Chisinau, unde efectueaza o vizita oficiala, acordul dintre coalitia de guvernare si opozitie asupra Codului Fiscal.

"Salut si ma bucura acordul partidelor parlamentare privind Codul Fiscal Adoptarea acestuia cat mai rapid este cea mai buna veste pentru mediul de afaceri, pentru investitori si mai ales pentru cetatenii obisnuiti ai tarii noastre!", a scris Ponta, pe contul lui de Facebook.

Coalitia de guvernare si opozitia au convenit joi ca legea privind Codul Fiscal sa ramana in aceeasi forma care a fost adoptata initial, dar o serie de prevederi sa fie aplicate etapizat, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, TVA va scadea la 20% de la inceputul anului viitor, iar din 2017 va fi redusa la 19%. Supra-acciza pe carburanti va fi eliminata din 2017, la fel ca si taxa pe stalp, cu exceptia constructiilor speciale din Agricultura.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale - Taxa pe stalp - va fi eliminat din 2017, cu exceptia celui aplicat constructiilor speciale din agricultura, pentru care taxa se elimina de la 1 ianuarie 2016.