Legea salarizarii unice va fi discutata cu opozitia, pe modelul negocierilor privind Codul Fiscal, a precizat joi seful PSD, Liviu Dragnea.

"Temele majore ale Romaniei trebuie discutate in cadrul unui consens. Si noi si colegii din opozitie avem aceasta abordare, un climat politic bazat pe dialog", a spus Dragnea, dupa discutiile pe marginea Codului Fiscal care au avut loc la Palatul Parlamentului.

Pana la discutia cu opozitia, se asteapta finalizarea negocierilor ministerului Muncii cu partenerii sociali.

In orice caz, a spus Liviu Dragnea, discutia pe ordonanta salariilor demnitarilor va fi facuta odata cu eventualul proiect de lege al salarizarii unice.

La inceputul saptamanii, presedintele PSD a anuntat ca le-a cerut ministrilor Rovana Plumb si Eugen Teodorovici sa prezinte o "analiza serioasa" asupra legii salarizarii, inclusiv in ceea ce priveste majorarea salariilor din sanatate.

"Al doilea subiect pe care l-am discutat la BPN se refera la legea salarizarii, la care lucreaza Ministerul Muncii. BPN a cerut celor doi ministri, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, luni sa prezinte stadiul negocierilor si stadiul in care se afla cu elaborarea efectiva a proiectului legii privind salarizarea", a precizat Dragnea, la finalul unei reuniuni a conducerii PSD.

"Vreau sa avem o analiza serioasa, prezentata de Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, pe legea salarizarii in ansamblu, inclusiv a functionarilor publici, inclusiv discutia despre majorarea salariilor din Sanatate, pentru ca toate trebuie puse intr-o actiune coerenta. Adica noi discutam despre legea salarizarii tuturor bugetarilor, ceea ce este foarte corect, si trebuie sa vedem daca reusim sa o adoptam sau sa facem proiectul de lege sau, pana il facem, categorie cu categorie primeste majorari salariale", a spus Dragnea.