In Constanta politica se face din tata-n fiu in cele mai multe dintre situatii, scrieConstanta noastra, prezentand numeroase exemple din viata publica a judetului in care copii celor mai influenti constanteni sunt in Parlament sau in prim-planul politicii locale.

Liberalul Radu Mateieste, incepand din 2012, consilier in Consiliul Local Municipal Constanta, functie ocupata in mandatul 2008-2012 de tatal sau, Constantin Matei, fost director general al Portului Constanta, fost director al Autoritatii Navale Romane si, nu mai putin important, fost subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Un alt fiu de liberal cu notorietate esteBogdan Bola, fiul lui Eugen Bola, fost prefect al judetului Constanta, in prezent inspector-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca.

Septimiu Bourceanu, unul dintre cei mai discreti tineri liberali, scrie Constanta noastra, a renuntat, recent, la functia de secretar general al PNL Constanta, invocand faptul ca trebuie sa se dedice unui proiect care ar urma sa fie implementat de sanatoriul privat din Techirghiol pe care il conduce de cativa ani. Fostul secretar general al PNL Constanta este finul copresedintelui PNL Constanta, Gheorghe Dragomir.

Ioan Albu, actual consilier PNL in Consiliul Judetean Constanta, este fiul liberalului Gheorghe Albu, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din judetul Constanta. De numele lui a fost legat, la un moment dat, numele defunctei televiziuni Constanta TV.

Un alt liberal care face politica gratie tatalui sau esteAdrian Sponte. Fost lider al Organizatiei de Tineret a PDL Constanta, Adrian Sponte este, la momentul actual, consilier judetean si copresedinte al PNL Navodari. Stere Sponte, tatal consilierului judetean, a condus ani buni Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) din Constanta.

Radu Babus, deputat PSD in Colegiul 5, este fiul lui Constantin Babus, fostul director al Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat din cadrul Primariei Constanta, condamnat la doi ani si zece luni de inchisoare cu suspendare in dosarul cunoscut cu numele generic "Mita de la primarie".

Eduard Martin, deputat PSD de Constanta aflat deja la al treilea mandat parlamentar, este fiul lui Gheorghe Martin, fost prefect al judetului Constanta (2002-2005). E drept ca, atunci cand inca mai activa politic, tatal sau se alaturase PC-ului, dar Martin Jr. a ramas fidel PSD-ului, fiind un apropiat al senatorului Alexandru Mazare si al fostului primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, noteaza publicatia citata.

Mircea Titus Dobre este deputat aflat la primul mandat parlamentar si, din primavara acestui an, noul purtator de cuvant al PSD Constanta. Foarte probabil, nu s-ar fi regasit pe lista PSD pentru CJC daca nu ar fi fost fiul lui Mircea Dobre, unul dintre consilierii veterani din Consiliul Local Constanta, distins, de altfel, cu titlul de cetatean de onoare al Constantei pentru numarul de mandate detinute.

Denis Ali, consilier PSD in Consiliul Local Municipal Constanta, este fiul lui Nurhan Alin, directorul executiv al HCM Constanta si fost consilier local apropiat lui Radu Mazare.

Nu numai baietii se folosesc de numele si influenta tatilor pentru a reusi in politica, ci si fetele. E cazul Cristinei Dumitrache, din 2008 parlamentar de Constanta in Colegiul 3, cunoscuta mai ales prin prisma tatalui sau, fost consilier judetean si unul dintre cei mai importanti membri din PSD Constanta, mai scrie sursa citata.