Prim-ministrul Victor Ponta a semnat decizia privind acordarea calitatii de consilier de stat al primului-ministru Laurei Corina Basoc (Chiriac), cu atributii in domeniul politicilor sociale, anunta miercuri Guvernul, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit Guvernului, Laura Chiriac are o vasta experienta in mass-media din Romania, lucrand pentru Radio France International, AFP, Realitatea TV sau Romania TV. Ca jurnalist, Laura Chiriac a acordat intotdeauna o atentie deosebita problemelor de zi cu zi ale oamenilor, serviciilor medicale si educatiei.

'Consider aceasta numire o onoare si o oportunitate de a face ceva pentru societatea in care traim. Am adus intotdeauna in atentia publica lucrurile care nu functioneaza asa cum ar trebui, iar acum m-am hotarat sa ma implic activ si direct pentru a le schimba', a declarat Laura Chiriac, citata in comunicat.

In urma cu o luna, Laura Chiriac s-a inscris in ALDE, unde, potrivit unui comunicat de presa transmis de formatiune, va raspunde de politicile sociale ale partidului, precum si de relatiile internationale ALDE.

Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) este formatiunea care a luat nastere in iunie 2015 prin fuziunea dintre partidului lui Calin Popescu Tariceanu (PLR) si Partidul Conservator.