Senatorul Mihai Fifor a declarat, marti, pentru HotNews, ca "este o idee" ca el sa-i ia locul lui Ilie Sarbu in functia de lider al Grupului PSD din Senat. Fifor este perceput ca fiind tot din tabara Sarbu-Ponta.

Mihai FiforFoto: Senatul Romaniei

"Este o idee, ne putem pregati, dar deocamdata trebuie sa ne mai consultam in grup. Discutam varianta asta, e interesanta", a spus Fifor, intrebat de HotNews.ro daca se pregateste sa preia functia de lider de grup de la socrul premierului Victor Ponta.

El a aratat ca "maine, poimaine" va fi luata o decizie, in cadrul grupului PSD din Senat privind un nou lider de grup.

Senatorul Ilie Sarbu intentioneaza sa-si anunte demisia de la conducerea grupului PSD din Camera superioara a Parlamentului, au confirmat pentru Agerpres surse din formatiunea social-democrata.

Conform unor surse din apropierea conducerii PSD, citate de Digi24, Ilie Sarbu va demisiona din Partidul Social Democrat si din Parlament si este interesat de un post la Curtea de Conturi.

Senatorii PSD Mihai Fifor si Serban Nicolae sunt doua dintre numele vehiculate neoficial pentru functia de grup.

Mihai Fifor este cel care fusese propus, in luna iunie, de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru al Transporturilor, insa presedintele Klaus Iohannis a respins acesta propunere.

Presedintele i-a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane "care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului", se arata intr-un comunicat emis atunci de Palatul Cotroceni.

Senatorul PSD Mihai Fifor este presedintele Comisiei pentru transporturi si energie din Camera superioara a Legislativului. In 2009, cand liderul UNPR Gabriel Oprea ocupa tot functia de ministru de Interne (in guvernul Boc, PDL-PSD), Fifor era secretar de stat la Interne.

El provine din organizatia PSD Dolj, condusa de deputatul Claudiu Manda, un apropiat al premierului Victor Ponta. De altfel, cand a fost propus ministru al Transporturilor, Fifor a avut si sustinerea lui Ilie Sarbu, socrul lui Ponta.