"Toate veniturile obtinute de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din inchirierea imobilelor detinute in proprietate si coproprietate se regasesc integral in declaratiile de avere depuse. Nu exista nicio suma provenita din chirii care sa nu fi fost declarata din 2004 pana in prezent", arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat, la scurt timp dupa ce site-ul de investigatii jurnalistice RISE Project a scris despre o presupusa diferenta de 115.000 de euro intre veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat in declaratiile de avere, in perioada 2005-2008, si sumele prezente in contractele pe care le-a semnat pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Toate veniturile au fost mentionate in declaratiile de avere depuse succesiv si orice alta modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculatie, care nu este conforma cu realitatea. Totodata, din chiria pe care a incasat-o in nume propriu, precum si in numele si pentru coproprietar, domnul Klaus Iohannis a achitat toate taxele si impozitele aferente intregii sume provenite din inchirierea imobilelor", precizeaza Administratia Prezidentiala.

RISE Project a scris, luni, ca, in perioada 2005-2008, Klaus Iohannis ar fi incasat chirii in valoare de 150.000 de euro, potrivit contractelor semnate pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare, iar seful statului a consemnat venituri totale din chirii de doar 35.000 de euro in declaratiile de avere.

RISE Project a scris ca a obtinut, in copie, cateva contracte de chirie semnate intre Klaus Iohannis si firme care si-au deschis puncte de lucru in imobile detinute de acesta. Contractele ar fi fost obtinute de la Registrul Comertului, unde au fost depuse de respectivele firme, pentru a face dovada ca functioneaza legal in imobilele lui Klaus Iohannis.

Site-ul de investigatii jurnalistice RISE Project sustine ca seful statului ar fi incasat, ani la rand, din chirii, sume mai mari decat cele pe care le-a facut publice.