PNL nu are niciun fel de obiectie fata de propunerea liderului PSD, Liviu Dragnea, de a se amana votul asupra Codului Fiscal pentru sesiunea de toamna a Parlamentului, pentru a permite o noua discutie intre putere si opozitie, a declarat luni co-presedintele liberalilor Alina Gorghiu.

Aceasta a declarata ca se "bucura" de anuntul facut de Dragnea, in conditiile in care majoritatea PSD din comisii incepuse luni sa voteze, in sesiunea extraordinara a Parlamentului, impotriva acordului la care ajunsesera liderii partidelor parlamentare.

"Cred ca aceasta dezbatere suplimentara si discutia politica cu toti liderii partidelor politice parlamentare ar aduce o limpezire suplimentara pe o tema extrem de importanta cum este Codul Fiscal", a spus Alina Gorghiu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Liderul PNL a pledat pentru o decizie "care sa nu poata fi contestate a doua zi sau anul urmator".

"Nu avem niciun fel de obiectiune la a dezbate pana vom gasi un acord intre toate partidele politice pe un obiectiv fundamental: Cod Fiscal sustenabil pentru zece ani de zile", a subliniat Gorghiu, care a sustinut ca PNL va "face orice demers pentru a izola populismul care bantuie pe scena politica dinspre guvern".

In ceea ce priveste anuntul facut de Dragnea, Alina Gorghiu a precizat ca "nu doar ca il acceptam, il imbratisam", deoarece este "in directia pe care si PNL a propus-o": "Mai bine discutam pana gasim o formula agreata de toata lumea, care sa asigure stabilitatea sistemului fiscal din Romania in urmatorii zece ani".

Interventia sa vine dupa ce Liviu Dragnea a declarat luni dimineata ca propune pentru joi, 27 august, o intalnire intre liderii partidelor parlamentare pentru o decizie politica finala privind Codul Fiscal. Dragnea a mai spus ca asteapta ca o decizie politica finala si un vot final pe Codul Fiscal sa fie date in sesiunea ordinara a Parlamentului, ceea ce inseamna amanarea votului pentru luna septembrie.

Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Alina Gorghiu reaminteste ca in urma cu o luna a propus partidelor politice iesirea din "logica electorala" si adoptarea, prin consens, a deciziilor majore care sa nu poata fi contestate ulterior.

"Este imbucurator faptul ca discutiile pe tema Codului Fiscal urmeaza aceasta logica: am inceput cu intalnirea tehnica dintre partide si, asa cum este firesc, continuam cu discutia la nivel politic, cea care va genera consensul pe aceasta tema. Dezideratul de la care pornim: un Cod Fiscal aplicabil cel putin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul intre fortele politice este fundamental", a scris ea.

Alina Gorghiu a remarcat "cu satisfactie" faptul ca, "pentru prima data, Coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale".

"Am incredere ca aceasta schimbare de atitudine este doar inceputul. Pe masura ce fortele politice vor gasi o cale de discutie si pe celelalte subiecte de interes major, incepand cu salarizarea in sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat", a adaugat Gorghiu.